keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Takaisin maalle

Onpa ihanaa olla taas maalla 
kaupungissa vietetyn viikon jälkeen!
Helsingissä tein kivoja kaupunkilaisjuttuja: kävin elokuvissa keskellä päivää, myin kirjoja divariin ja ostin uusia tilalle, lounastin ystävän kanssa punavuorelaisessa (= trendikkäässä) ravintolassa ja A-P:n kanssa korealaisessa.

Tein myös niitä vähemmän kivoja kaupunkilaisjuttuja: köhin katupölyä, säikyin päälle ajavia autoja ja ratikoita, jonotin saadakseni pöydän ravintolasta ja päädyin tuttavan hääjuhlien jatkoille yökerhoon, jossa drinkki maksoi yli kymmenen euroa eli nykyisen päiväbudjettini verran.

Etenkin näin kesällä maaseutu vetää pidemmän korren kevyesti. Kaupungissa on mukava käydä, mutta maalla on parempi olla.

Uusin dekkarilöytöni on M.C. Beatonin mainio Agatha Raisin-sarja, jota ei ole suomennettu, mutta joka on varsin helppolukuista tekstiä englantia pelkäämättömille. Kukallinen sokeriastia on ostettu aikoinaan Tiimarista (!), vihreä kahvikuppi kirpparilta 20 sentillä.

2 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Tässäpä hyvä vinkki lomalukemistoon! Huomasin myös viime kesänä, että kevyitä kirjoja on tosi hauska lukea englanniksi.

Lumikko kirjoitti...

Näin on. Bonuksena vielä se, että englanninkielisissä kirjoissa on usein paljon herkullisemmat kannet kuin käännöksissä.