lauantai 26. kesäkuuta 2010

Nam!

Ei me taideta lähteä mökille tänäänkään, otetaan vaan viltti kainaloon ja mennään pihalle lueskelemaan. Mökille sitten ensi viikolla, useammaksi päiväksi.

Meijeri on kovin hiljainen tänään: naapurit taitavat olla mökeillään tai muuten reissussa. Tai sitten ne ovat tehneet taikoja koko viime yön ja nukkuvat nyt pitkään;)

Juhannusruokana meillä syötiin eilen A-P:n tekemiä hampurilaisia. Sämpylät ostettiin kaupasta, mutta pihvit ja kastikkeen A-P teki itse Soppakauha.comin ohjetta mukaillen. Alkuperäisessä ohjeessa pihveihin ja kastikkeeseen tuli omenaa, mutta me jätettiin se pois. Juustokin unohtui, mutta paistetut kananmunat kruunasivat herkun!

Tässä A-P:n versio Soppakauha.comin reseptistä:

Hampurilaispihvit (6 annosta)

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 prk creme bonjour cuisinea (valkosipuli)
suolaa ja mustapippuria
korppujauhoja

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kulhossa jauhelihaan creme bonjour, suolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää korppujauhoja sitomaan taikinaa. Anna taikinan tekeytyä hetki ja muotoile siitä uunipellille sopivan kokoisia pihvejä. Paista pihvit 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Hampurilaiskastike (6 annosta)
1 prk kermaviiliä
2 rkl kapriksia hienonnettuna
tilkka sitruunamehua
1 rkl sinappia
1 rkl sokeria
suolaa ja pippuria
ruohosipulia

Sekoita kaikki aineet kastikkeeksi.

Lisäksi: sämpylät, salaattia, tomaattia, suolakurkkua ja paistettua kananmunaa.

Ei kommentteja: