torstai 27. lokakuuta 2011

Dairy of the Week: Valion designmaidot


Valion designmaidot on jo ehditty noteerata ainakin kompasteluissa ja järnvägsstationilla, mutta tällätään ne nyt vielä tännekin. Valio siis pyysi kahdeksaa suomalaista suunnittelijaa disainaamaan maitotölkit uusiksi. Osa designtölkeistä (kuten Tiia Vanhatapion nahkarotsitölkki) ei sytyttänyt yhtään, mutta neljästä tykkäsin: Oiva Toikan, Tuomas Erikoisen ja Klaus Haapaniemen suunnittelemat tölkit ylhäällä, Eero Aarnion luomus alhaalla. Kaikki tölkkimallit ovat nähtävissä täällä.
Kuvat muokattu Valion promokuvista.

7 kommenttia:

Niina Oivi kirjoitti...

No palasinhan mää. Tosin eri tekstin alle, tänne looraan. Sä pistit niin neroa viimeks, jotta mitä mä olisin sanonut? Tarvi mitään. Kaunista.

Valion mölöt.
Kilpailu on kovaa, joten Valio keksii suunnittelijat koristamaan purkkeja, olen tosi ristiriitaisassa tässä.

Oletko samaa mieltä, jotenkin vähän hutaistun oloisia...?
Mutta Aarniosta ja punasesta tykkään minäkin.
Pullea lehmu.

Lumikko kirjoitti...

Niina, kiva kun palasit, samahan se on että minkä alle :)

Jostain luin kritiikkiä, että miksi kaikki aina teetetään samoilla suunnittelijoilla (ikään kuin Suomessa ei muita olisi) ja että tyhmää kun Valion logoon ei saanut kajota. Vähän samaa mieltä kyllä.

Tuosta Aarnion lehmästä tulee niin erehdyttävästi mieleen muumit (tai oikeastaan se muumien kuono), että aloin heti miettiä, olikohan Janssonilla lehmä mielessään muumeja kehitellessään... Muu -> Muumi! Tai siis Mumin.

Niina Oivi kirjoitti...

Janssonin mieltä näpränneenä, aivan takuulla! :)

Ja tosiaan vielä, olisi ollut superia nähdä muitakin maamme suunnitelijoita mölöpurkkeja maalaamassa. Tuo men jo vähän kliseen puolelle - vakkarit ja hutasten. Musta niin. Aina pistetään NIIN varman päälle. Kulahtanutta mölöä!!

Hippokampustaja kirjoitti...

Näin tänään kaupassa Paola Suhosen kevytmaitopurkin ja se vaikutti tosi söpöltä maitopurkkirivistössä. Harmi vaan, että meillä ei juoda sitä, joten en ostanut... Suosikkini on Klaus Haapaniemen kuviointi ja sekin on yllättävää, sillä en ole tähän asti pitänyt ollenkaan ko. taiteilijan töistä.

Sirkka kirjoitti...

Täällä koululaiset ovat saaneet designata maitotölkit piirustuskilpailun kautta. Todennäköisesti ei maksanut paljoakaan, toisin kuin ylläolevien tölkkien kuvat varmaankin. Ja tulos oli vähintään yhtä hyvä. Ainakin oli paikallisväriä kuvituksessa.

Paula kirjoitti...

Voi tuo on kiva tuo Klaus Haapaniemen suunnittelema. Onkohan siinä ollut mallina hänen oma lemmikkinsä Putte Alexander Ibiza Haapaniemi...

Lumikko kirjoitti...

Niina, Hippokampustaja, Sirkka ja luminen: kiitos kommenteista :) Meidän "käyttämissä" kaupoissa on tähän mennessä ollut Aarnion, Toikan ja Suhosen purkkeja, ja kaikkia on tullut ostettua. Kyllä nämä ne rumat karikatyyrilehmät (joita purkeissa tavallisesti on) voittavat mennen tullen!