perjantai 26. maaliskuuta 2010

Teetä ja sympatiaa

Meijerillä tulee nautittua kannukaupalla teetä. Mustaa, vihreää ja valkoista, maustettua ja maustamatonta, piristävää tai unettavaa vuorokaudenajasta riippuen. Sain joululahjaksi niin hienon teekannun, että teehetketkin tuntuvat sen myötä muuttuneen seremoniallisemmiksi.

Viime aikoina olen ostanut vain puruteetä, koska se on parempaa ja hienon kannuni arvolle sopivampaa. Teepussejakin käytän, etenkin kiireessä ja aamuisin. Kiire minulla on yleensä vain silloin, kun yritän ehtiä junaan, joita meijeriltä kulkee eri suuntiin muutaman kerran päivässä.

Käytän teepussit aina vähintään kahdesti; musta tee voi olla jopa parempaa pussin toisella käyttökerralla. Minulla on pieniä, puoliksi käytettyjen teepussien säilyttämiseen tarkoitettuja astioitakin, joista yksi on teekannun muotoinen! (kuva tulossa myöhemmin, myös joululahjakannusta)

Paikallisessa S-marketissa myydään vain yhden sorttista vihreää puruteetä, joten ostan teeni yleensä kaupungista. Viimeksi hankin Clipperin pussitettua, valkoista luomuteetä, jonka pakkaus on syötävän ihana. Makukin on hyvä, vaikka valkoisen teen hauduttamisen kanssa saakin olla tarkkana. Hintaa tällä arkipäivän luksuksella on noin 2,50 euroa.

Clipperin muutkin luomuteet on kääräisty niin herkullisiin pakkauksiin, että niitä ei raaski komerossa piilotella. Harmi, että kaikkia laatuja ei saa Suomesta. Kuvia löytyy yrityksen sympaattisilta kotisivuilta, joilta voi myös tilata kaikkia teelaatuja, Reilun kaupan kahvia ja suklaata sekä teemukeja ja -kannuja.

Tim Burtonin uuden Liisa Ihmemaassa -elokuvan kunniaksi Clipper on lanseerannut kolme uutta teesekoitusta, joiden tyylitellyissä pakkauksissa poseeraavat Liisa itse, äkäinen Herttakuningatar sekä Valkoinen Kani. Suomesta niitä ei tietääkseni saa.

Ei kommentteja: