sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Sunnuntaita

Kesäikaan siirtyminen tuli jälleen kerran täytenä yllätyksenä. Elelisin varmaan kaikessa rauhassa talviaikaa pitkälle ensi viikkoon, ellei digiboksin kello olisi päivittänyt itse itseään uuteen aikaan. Missasin tänään Kyllä Jeeves hoitaa-sarjan tämän kellotemppuilun takia.

Illanvirkkuna ja aamuntorkkuna arvostan enemmän luonnollista talviaikaa, joka on mitattu auringon liikkeistä. Kesäaika on keinotekoinen keksintö, jonka taustalla häälyy tehokkuusajattelu. Alun alkaen kesäaika keksittiin elvyttämään sodan rasittamaa talouselämää, sittemmin sitä on perusteltu mm. koulun ja työelämän vaatimuksilla.

Meijerin keittiön seinällä tikittävä kello on peräisin isovanhempieni kotoa. Seinäkello on yksi harvoista muoviesineistä, joista pidän. Sen viisarit liikkuvat sopivan äänekkäästi ja luovat keittiöön verkkaista tunnelmaa.
Sitten jotain lainattua sunnuntain silmäniloksi. Ruotsalainen Sandbergin tapettitalo mainostaa itseään maailman hitaimpana tapettitehtaana. Kaikki yhtiön tapetit valmistetaan Ruotsin Ulricehamnissa. Sandbergin mainoksissa pitkin viime syksyä esiintynyt talitinttikuvioinen Waldemar-tapetti on ihana.

Kuvat täältä.
Talitintit eivät muuten enää laula ti-ti-tyy, vaan ti-tyy. Syytä muutokseen ei tiedetä, mutta se havaittiin ensin kaupunkilaisilla tinteillä, joten laulun lyhentymisen arvellaan aiheutuneen kaupungin melusta.

Ei kommentteja: