torstai 13. toukokuuta 2010

Hyvä ruoka, parempi mieli

Käytiin eilen maatilatorilla. Mukaan tarttui Myllylän Myllyn ruislimppu, Kolatun vuohijuustolan salaattijuustoa, rapeaa jääsalaattia, sinappia ja vastalingottua hunajaa. Kun ostokset oli tehty, istahdettiin ulos nauttimaan ilta-auringosta kahvin ja vastaleivotun aurajuustopatongin kera.

Maatilatorin konsepti on niin mahtava, että sellaisen soisi löytyvän joka kunnasta. Tarjolla on tuoretta lähiruokaa, paikallisia käsitöitä ja kotileipomoiden herkkuja. Palveluun on panostettu: pelkästään lihatiskin takana hyörii kolme ihmistä.

Osa tuotteista on hinnoiteltu vähän yläkanttiin, mutta peruselintarvikkeet ovat lähes samoissa hinnoissa kuin marketeissakin. Jääsalaatti taisi olla jopa hiukan halvempaa. 

Maatilatorilla asioimisesta tulee hyvä mieli.

Aamupalapöydässä näytti tänään tältä. Hunajameloni taitaa olla pöydän ainoa ulkomaanelävä. Ja tee tietysti. Sami Ruotsalaisen Marimekolle suunnitteleman Oiva-teekannun ja saman sarjan teekupit sain viime jouluna lahjaksi. Astioiden Räsymatto-kuosi on Maija Louekarin käsialaa.

Jälkinurina: astiat ovat ihania, mutta miksi ne on teetetty Thaimaassa asti? Kannu on niin kallis, että kuvittelisin sen ostavien ihmisten olevan valmiita satsaamaan vielä jokusen euron lisää, jos astia olisi valmistettu Suomessa.

Ei kommentteja: