sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Hemmotteluhoito

En ole koskaan käynyt kauneushoitolassa, en kosmetologilla enkä edes hierojalla. Mieli olisi kyllä tehnyt, etenkin hierojalle, mutta jotenkin ei vain ole tullut ikinä mentyä. Kampaajallakin käyn aika harvoin, lähinnä latvoja tasaamassa. Viimeksi annoin leikata peräti kymmenisen senttiä, kun jatkuva nutturalla/sykeröllä pitäminen oli takkuistanut latvat niin hamppumaisiksi.

Näin kesäaikaan saan onneksi nauttia ihan täydellisistä hemmotteluhoidoista täällä mökillä. Rantasauna lämpiää lähes joka ilta, ja parasta mitä tiedän on hiustenpesu järvivedellä. Siten että joku toinen pesee ne, kun itse istun alalauteella ja nautin.

Hemmotteluhetken kulku on seuraava: A-P kastelee pitkät hiukseni (ne on aika työlästä saada läpimäriksi ilman suihkua) ja hieroo sampoon päänahkaan. Sitten alkaa hidas huuhtelu haalealla vedellä, ei liian kylmällä eikä kuumalla. Vettä valutetaan hi-taas-ti kuupallinen toisensa perään, kunnes hiukset ovat puhtaat. Eikä nautinto lopu vielä tähänkään: seuraavaksi laitetaan hoitoaine, ja sama huuhtelurituaali toistuu. Taivaallista!

Nämä hetket ovat niin ihania, että menevät kirkkaasti elämäni suurimpien nautintojen Top Kymppiin. Ei riitä, Top Vitoseen. (Eikä maksa mitään!)

Meillä on yleensä mökkisampoona tämä kampaajien kauhu, Erittäin hieno suomalainen shampoo, sen eri variaatioilla. Sanokoot kampaajat mitä sanovat, hyvin pesee ja puhdasta tulee! Tiesittekö muuten, että tuote on Marimekon entisen toimitusjohtajan Kirsti Paakkasen suunnittelema? Siis ei pelkkä puteli, vaan itse sampoo myös!

1 kommentti:

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Niimpä. Oon todellakin joskus pessyt ja posiitivisesti yllättnyt, se puhtaus ja tuoksu :) Kuinka lienee suosittua tuo shampoo mutta miksipäs ei ? kenties joitakin hämää tuon tuotteen liian yksinkertainen ulkokuori, ne ei ole uskaltautuneet kokeilemaan ja hoksimaan että tuo todellakin on aikas huippu juttu :D