torstai 8. heinäkuuta 2010

Kohti uutta

Hiostava ja hautova ilma on vienyt kaikki mehut. Enkä ole kärsimässä tästä hikisestä voimattomuudesta mökillä vaan kaupungissa, jossa hellettä ei tunnu pääsevän pakoon mihinkään. Voi tietysti olla, että mökkikin on muuttunut turkkilaiseksi saunaksi parin viime vuorokauden aikana. Kosteus ja kuumuus ovat tainneet vallata koko eteläisen Suomen.

Päivän kohokohta oli herkullinen Caesar-salaatti Tokoinrannan ilmastoidussa Cafe Pirittassa. Kotona rojahdin sohvalle katsomaan elokuvaa, joka on ollut katsottavien listani kärjessä jo pitkään. Läheisessä videovuokraamossa se on ollut kortilla, mutta kirjaston varausjono mateli yllättävän nopeasti kohdalleni.

Leffa oli Sam Mendesin Kohti uutta (2009), sympaattinen ja intiimi road movie, jossa ensimmäistä lastaan odottava pariskunta reissaa ympäri Amerikkaa etsimässä pienelle perheelleen uutta kotipaikkaa, johon asettua ja juurtua. Elokuva oli juuri sopivan virkistävä tällaisena tahmeana päivänä. Haikean hyväntuulisella soundtrackilla folkkaa skotlantilainen Alexi Murdoch.

Katsastin myös dvd:n lisämateriaaleista löytyneen Green Filmmaking-pätkän, jossa kerrottiin tuottajien pyrkineen mahdollisimman ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kuvausten aikana. Suuri osa elokuvan eri puolilla maata tapahtuneista kohtauksista kuvattiin yhdessä ja samassa paikassa, Connecticutissa. Näyttelijöitä kuskattiin paikasta toiseen hybridiautoilla ja vesikanisterit korvasivat kertakäyttöiset juomapullot kuvauspaikoilla. Ohjaajan mukaan porukka sopeutui hyvin ekologisempaan elokuvantekoon; ainoastaan maissitärkkelyksestä valmistetut aterimet olivat tuottaneet ongelmia.

Ei kommentteja: