keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Dairy of the Week: Emmentaljuusto-kuvasto

Asuntokaupan kylkiäisinä saimme yhtä sun toista mukavaa meijerikamaa. Esineet ikään kuin kuuluvat tähän asuntoon. Riemastuttavin löytö oli tämä Emmentaljuusto-kuvasto, johon on liimattu kymmeniä kuvia erikokoisista reikäjuustoista. Teksteistä päätellen juustot on valmistettu täällä ja lähiseudun muissa meijereissä. Enjoy!

13 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Aivan mahtava kuvasto! :D
Piristäisi varmaan vähän joka kotia tuollainen. :)

Cheri kirjoitti...

Nami, nami on meikäläisen näkökulma juustoon. Juustoammattilaiselle nuo kuvaston reikärivit kertovat varmasti paljon enemmän. Meijeri on mukava sana, siinä on jotain perusturvallista.

PIUZA kirjoitti...

Mikä on sitten kenellekin arvokasta. Minä en olisi raaskinut luopua tuosta kuvastosta, mutta toisaalta, Meijerillehän se kuuluu!


t.Paula

Niina kirjoitti...

Mahtava kylkiäinen.

Jaana kirjoitti...

Tosi hieno! Tulen aina iloiseksi asiasta, jota ei voisi edes kuvitella maailmassa olevan, mutta joku on sellaisen tehnyt. Niin kuin emmentaljuustokuvasto. Me muutettiin pari kuukautta sitten vanhaan taloon, jossa toimi posti 33 vuotta. Täällä on myös kaikkia aarteita odotuspenkeistä ja valotaulusta säästöpossuihin :) Ja tietty kaikkea muutakin, mitä pariskunnalle kertyy 57 vuoden aikana. Suurimmat aarteeni ovat mummokaunolla paperille kirjoitettu aforismi elämästä ja ei/juu-lista ruoka-aineista, joita saa syödä.

milla kirjoitti...

Onpa hauskoja kuvia. Ei ihan heti tajuaisi, että kyse on juustoista :) Vanhojen rakennuksien mukana saattaa saada palan historiaa. Jo ihan seinien ym. muodossa, mutta myös tuommoisia pieniä löytöjä saattaa löytyä.

Wihtori kirjoitti...

Hyvänen aika sentään :) juustokuvasto...vau, upea. Salaisuutensa ne on reijilläkin.

Pilvitarha kirjoitti...

Siis kertakaikkiaan upea, hilpeä ja riemastuttava juttu! Kuvia juustojen rei'istä :D

Ja joku niitä on vaalinut ja nyt vaalit sinä ja se on hyvä!

Lumikko kirjoitti...

Maija, johonkin näitä olisi kiva saada esillekin (kansiossa on aika paljon myös irrallisia, liimaamattomia kuvia). Edelliset asukkaat olivat teipanneet kuvia vessan peiliin, mutta minusta keittiö olisi juustoille jotenkin sopivampi ympäristö :)

Cheri, olen oikeasti tuijottanut kuvia ja miettinyt, mitä ne ovat juustoammattilaisille kertoneet. Minusta kun ne näyttävät lähes identtisiltä kaikki. Meijeri on kiva sana, etenkin kun liitän sen mielessäni kotiin :)

Kävin osallistumassa arvontaasi ja pidän hirveästi peukkuja, että voittaisin sen vaalean peltipurkin (ja ne muut ihanat palkinnot)!

Paula, niin minäkin ajattelin, että vaikea varmaan luopua mutta tännehän se kuuluu - menettäisi ehkä vähän merkitystään jossain toisessa ympäristössä?

Niina, eikö :) Kyllä kannatti ostaa asunto!

Jaana, niinpä, tällaisen aarteen olemassaoloakaan ei olisi osannut kuvitella ennen kuin sen omin silmin näki. Olen yrittänyt googlettaa, että mihin tarkoitukseen tällaisia kansioita on tehty, mutta en löytänyt mitään.

Voin kuvitella vanhan postin kätkevän huoneisiinsa yhtä sun toista hauskaa. Onnea uuteen kotiin myös teille!

milla, minusta on jotenkin älyttömän hellyttävää, että reikäjuustot (tai ehkä vain valioyksilöt tms.?) on aseteltu kuvattaviksi mittatikkujen viereen ja sitten joku on liimannut kuvat kansioon, jota varten on varta vasten teetetty kullanvärinen "Emmentaljuusto-kuvasto" teksti :)

Wihtori, olisi tosiaan hauska tietää, mitä nämä reiät kertovat juustoasiantuntijalle!

Pilvitarha, eikö :D Minä tosiaan lupaan vaalia, ja nyt juustot ovat vielä tänne bittiavaruuteenkin ikuistetut, jos vaikka varsinaiselle kuvastolle joskus tapahtuisi jotain.

Aura kirjoitti...

Voe sentään, kun kävi tekemään mieli juustoa tämän juustojuttusi oheistuotteena. Taidan olla ihan vietävissä, tai sitten on vaan iltapalan aika. :)

Niina Oivi kirjoitti...

Näät on aivan mahtivia, talon kylkiäisinä tulleet jutskat! Ja kuvasto juustojen rei'istä!! Niihin aina halunnut kurkatakkin, ne ovat mysteer ;D

Meetin satvuotiaan linnan tarjonta oli saman ikäinen kirjoituskone. Mä katselen sitä usein ja vaivun täysin jonnekkin... Kuka sitä naputteli, mitä, millaiset vaatteet, oliko synkkä ja myrskyinen yö.

JA viel, niin paljon ONNIA uuteen kotiisi! Kuvia katselin ja minuul tuli niin lämpäisä olo... Tuolla määkin voisin pörrätä...vaikka sunnuntaiaamuna. Kaunista!

Lumikko kirjoitti...

Aura, joo tämä postaus olikin juuston "piilomainontaa" :D No ei vaiskaan, mulle näistä kuvista ei jostain syystä aiheudu juustonhimoa, vaikka juustosta yli kaiken tykkäänkin.

Niina, mysteeri ovat :) Oi, teillä satavuotias talo! Meillä vasta kaheksankymppinen. Kiitos onnentoivotuksista!

Liisa kirjoitti...

Hillitöntä! Ei voi muuta sanoa.