maanantai 30. tammikuuta 2012

Jos minä saisin valita

Kuva kopsattu luvan kanssa täältä.
Mirka antoi minulle vapaat kädet valita, miten haluaisin maailman makaavan.

Jos minä saisin valita:

* eläisimme A-P:n kanssa onnellisina yhdessä elämämme loppuun asti.

* maailma ei rakentuisi niin monessa ennakkoluuloille kuin se nykyisellään tekee.

* ketään ei kiusattaisi koulussa, työpaikalla, netissä eikä missään muuallakaan (tästä on tainnut joku muukin puhua aika painokkaasti viime päivinä ;)).

* en olisi tällainen suorittaja, mutta saisin enemmän aikaan.

* valtakunnan media olisi riippumaton ja moniääninen vallan vahtikoira.

* kouluissa opetettaisiin nykyistä enemmän filosofian ja yhteiskuntaopin kaltaisia, maailmankatsomusta ravitsevia aineita.

* vuorokaudessa olisi pari ylimääräistä tuntia, jotka käyttäisin kaunokirjallisuuden lukemiseen.

* tuotantoeläinten huonoa kohtelua ei hyväksyttäisi itsestäänselvyytenä, eläinsuojelurikkomuksiin puututtaisiin rohkeammin ja kaikki kotieläimet saisivat osakseen hyvää huolenpitoa.

* ihmiset jaksaisivat yrittää ymmärtää toisiaan silloinkin kun se on vaikeaa.

* siipalleni kehittyisi sellainen esteettinen silmä, että hän ei ainoastaan suorittaisi kotitöitä vaan pysähtyisi myös vilkaisemaan lopputulosta: näin hän huomaisi esimerkiksi sängyn pedattuaan, jos päiväpeitto on nurinpäin, toispuoleisesti tai muuten vain rumasti.

* vielä koittaisi aika, jolloin kukaan ei kyseenalaistaisi pätevän ihmisen soveltuvuutta johonkin virkaan hänen seksuaalisen suuntautumisensa perusteella.

Voisin pistää koko maailman uuteen uskoon, joten ehkä lopetan nyt tähän. Kiitos Mirka! Haastan Cherin, Tytin, millan, Sallan ja kaikki muutkin halukkaat mukaan ajatusleikkiin.

Lopuksi päivän ilonaihe: koirablogi Rebel & Sara, jossa on tehtailtu kertakaikkisen valloittavia "vaalimainoksia" vapaasti levitettäviksi.

Kuva täältä.

10 kommenttia:

milla kirjoitti...

Hihih. Päiväpeittoasia on tapetilla täälläkin :D Minä yritän hellittää vähän, kun ei se nyt kuitenkaan ihan kamalan vaarallista ole, mutta joskus onnistun tässä asiassa aika heikosti. Jos etsisi päiväpeiton, jota ei vaan voi laittaa väärinpäin/nurinpäin :)

Kiitos haasteesta! Tartun tähän ehdottomasti. Minulla on ne haaveetkin vielä käsittelemättä. Niihin on ollut nyt vaan vaikea paneutua. Tämä tuntuu helpommalta.

Lumikko kirjoitti...

milla, eihän se vaarallista olekaan ja meillä jää usein koko sänky petaamatta (edellisessä asunnossa luovuttiin päiväpeiton käytöstä kokonaan). Mutta meillä on jotenkin ihan erilaiset filosofiat A-P:n kanssa kotitöiden tekemisessä - minua kiinnostaa lopputulos, kun taas hän vain tekee niitä ja viisveisaa siitä, miltä joku näyttää (kuten nyt vaikka sänky petaamisen jälkeen). Hän ei yksinkertaisesti _huomaa_ jos joku paikka repsottaa tai näyttää muuten kamalalta.

Kiva jos tartut haasteeseen :)

Katjusha kirjoitti...

Hienoja ajatuksia! Ja kaunis uusi profiilikuva :)

Aura Illumina kirjoitti...

Ihania ja tärkeitä toiveita kaikki, mutta toi toisiksi viimeinen jotenkin osui mun sympatiahermoon enemmän kuin mikään muu. Tiedän tunteen, otan osaan ja toivotaan parasta. :D

Homsantuu kirjoitti...

Hei vain! Kyselit lehmäpiirustuksesta ja ilman muuta saat kuvaani käyttää. Esikuvana on toiminut Staffan Torellin piirtämä lehmä vuonna 1966 ilmestyneessä satukirjassa :)

milla kirjoitti...

Ihan sama täälläkin. Ei huomaa, ei haittaa. Joskus käy vähän kateeksi. Minä huomaan ja silmiä haittaa.
Voi olla kyllä loputon suo, mutta JOS saisi valita niin...! :)

Lumikko kirjoitti...

Katjusha, kiitos!

Aura, se voi olla aika yleinen "ongelma" perheissä ja parisuhteissa :)

Homsantuu, hienoa, kiitos! Teen sen ympärille postauksen lähitulevaisuudessa.

milla, niinpä niin, JOS... :)

Tytti kirjoitti...

Tämä lista on juuri sellainen jonka mie olisin voinut itse kirjoittaa.
Kiusaamisen kitkeminen, suorittamisesta luopuminen, kirjojen lukeminen ja päiväpeitto-asia. Kaikki olisi saatava kuntoon.

Kiitos vaan haastamisesta. Yritän olla suoraan kopioimatta listaasi omaani :)

Lumikko kirjoitti...

Tytti, kiva kun otit haasteen vastaan, tulen lukemaan!

Salla kirjoitti...

oi, kiirettä piisaa ja huomasin tämän vasta nyt - ehdottomasti listailen lähipäivinä!