sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Lokerikko

Isän työhuoneen nurkasta löytynyt lokerikko löysi paikkansa meijerin keittiöstä. Runko on vaaleaksi maalattua puuta, lokerot paksua lasia. Kaunis ja käytännöllinen esine.

20 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Ihana! Mietin ennen lukemista, että harmi, että varmaan muovia, mutta eipä ollutkaan =).

Lumikko kirjoitti...

Iines, juu ei tosiaankaan, tämä on ihan ehta kapistus siltä aikakaudelta kun näitä valmistettiin :) Ei mikään kevyt kapine!

maiju kirjoitti...

Lokeriikko on tosi kaunis, varsinkin nuo pienimmät lokeritkot :)

Cheri kirjoitti...

Aivan ihana ja käytännöllinen lokerikko, sopii hyvin huusholliisi. Minulle on jostain kulkeutunut pari tuollaista yläosan pientä lasilokeroa, niiden pohjassa lukee Orrefors. Enää ei puutu kuin runko ja loput lokerikot.

Aura Illumina kirjoitti...

Mikä löytö! Oispa ihana tuollaisesta annostella aamumurot- ja myslit lautaselle. Sulla taitaa olla siellä kermatoffeeta tai jotain hyvää? :)

VK kirjoitti...

Ihana kapistus! Nykyään tuollaisia näkee muovisina. Lasinen on kyllä kiva. Mukavaa sunnuntaita!

Lumikko kirjoitti...

maiju, pienimmät lokerot ovat tosi pieniä, lasi on niin paksua. Isä säilytti niissä nauloja ja ruuveja, meillä niissä on nyt laastareita, purkkaa, pussinsulkijoita yms.

Cheri, joo tämä on jotenkin tosi meijerimäinen esine :) Näiden lokeroiden pohjassa ei näytä lukevan mitään.

Aura, joo tämä oli ihan sananmukaisesti löytö, lattialle työhuoneen nurkkaan hylätty. Pahan päivän varalle täytyy aina olla karkkia jemmassa :)

Valua Kuvasa, ei tämä kyllä olisi yhtään sama muovisena, tykkään kun tämä on niin jämäkkä ja painava. Kiitos samoin sinne!

Karenina Unska kirjoitti...

On se soma, tosiaan!

jaana kirjoitti...

Lokerikko on ihana, samoin teekannu sen päällä. Hankin siirtolapuutarhasarjan teekuppeja viime Suomen reissulla ja hiihtolomalla on pakko ostaa tuo teekannu. Juuri levittelin saman sarjan pöytäliinan pöydälle, kevättä rinnassa ilmeisesti.

Uusi profiilikuvasi on hieno.

Nonna kirjoitti...

Kaunis lokerikko. Se varmasti muistuttaa ihanasti isästäsi tulevina vuosina!

ps. Hassua katsella kuvaasi. Olin jotenkin kuvitellut sinut erinäköisiksi! Ja nyt en edes muista millainen kuva sinulla oli ennen, taisi olla myös kuva sinusta, mutta ei noin suoraan...

Tytti kirjoitti...

Tosi hieno lokerikko.

Mie haaveilen vaaleankeltaisesta 50-luvun tyylisestä keittiöstä jossa olis tuollaiset lokerikot kaappien alalaidassa. Haaveilu on ihanaa :)

Lumikko kirjoitti...

Karenina, :)

jaana, teekannua toivoin joululahjaksi toissa jouluna ja pukki toteutti toiveeni. Kannun ainoa huono puoli on se, että se on valmistettu Thaimaassa. Olisi jotenkin mukavampaa, jos Marimekon astiat olisi tehty Suomessa, vaikka ne maksaisivat sitten tuplasti enemmän.

Ajattelin että on jo aika vaihtaa vähän tuoreempaan kuvaan :)

Nonna, meillä alkaa olla niin paljon isälle kuuluneita esineitä täällä, että melkein toivon, etteivät ne kaikki aina muistuttaisi hänestä.

Olisipa hauska kuulla, minkä näköiseksi olit kuvitellut! Toivottavasti kaikki eivät nyt kauheasti järkyty tästä "kaapista tulostani". Vanhasta kuvasta en ollut näin helposti tunnistettavissa, minkä lisäksi se oli tosiaan hyvin vanha kuva :)

Niina Oivi kirjoitti...

Oijoi!
Määt joskus vuokralla asuessain vielä meinasin mennessäin samonlaisen ruuvata seinästä messiin, mut sit se mun joku omatunto koppas kii :)

Lumikko kirjoitti...

Tytti, ihanalta kuulostaa haaveesi, voisin itse haaveilla ihan samanlaisesta keittiöstä, jos en olisi - edelleen - niin tyytyväinen tähän omaan keittiöömme. 50-luku on minullekin se läheisin vuosikymmen sisustuksessa :)

Lumikko kirjoitti...

Niina, ehkä vuokranantaja ois myyny sen sulle, jos oisit tarjoutunu ostamaan..?

milla kirjoitti...

Vau, tosi hieno! Ne muoviset ei ookkaan niin kivoja ja sitten jos näkee näitä lasisia niin maksavat kyllä aika paljon. En ole ennen nähnyt tuollaista missä on pieniäkin lokeroja :)

Kaikkea muutakin kivaa pientä katseltavaa näissä kuvissa.

Petriina kirjoitti...

Lokerikko on mielettömän hieno, nappaisin sellaisen heti matkaani, jos jossain vain näkisin ! Just täydellinen kaikenlaisen härpäkkeen säilöjä. Meillä se härpäke velloo valtoimenaan kaapeissa...

Kiva uusi kuva :)

Niina Oivi kirjoitti...

EI OLIS. Sen vinttitilakin oli niin pimmee!

Lumikko kirjoitti...

milla, kiva tietää, että tämä on (ehkä?) arvokaskin vielä!

Petriina, kiitti :) Juu, kaikenlaiselle pikkuhärpäkkeelle just perfect.

Niina, no höh :(

Anonyymi kirjoitti...

Lokerikko toi muistoja.Kun menin
kouluun v.1959 koulun keittolassa
oli ikkunoiden välissä samantapainen
lokerikko.Ne olivat paksua lasia,
kahdessa rivissä,ja niitä ainakin
yhteensä 8.
Niissä säilytettiin valkoisia
tuotteita.Esim. suolaa, sokeria yms.