Turkulainen kulttuurintutkija
Anna Lehtonen on kirjoittanut kokonaisen kirjan päivän tärkeimmästä ateriasta eli aamiaisesta.
Aamiainen -nautiskelijan ateria (2009) kertoo aamiaisen koostumuksesta eri aikoina ja eri maissa sekä aamiaistottumuksissa tapahtuneista muutoksista. Lisäksi kirjassa on omakohtaista aamiaisfiilistelyä, kahvilavinkkejä ja reseptejä. Hurmaavasta kuvituksesta vastaa
Kaisi Koivumäki, joka tunnetaan myös
Kotilieden puutarhabloggaajana.
|
Aamiainen -nautiskelijan ateria löytyy kirjastoista ja sitä voi ostaa mm. täältä.
Turun Sanomien juttu aamiaistutkijasta ja hänen kirjastaan on luettavissa täällä. |
Itse olen aina ollut huono syömään aikaisin aamulla, mutta ajan kanssa ja vasta aamupäivällä nautittuna aamiainen on luksusta. Ihaninta on syödä aamiainen kiireettömästi kahvilassa tai hotellissa. Senaatintorin Café Engel tarjosi mahtavia aamiaisia, vaikka hinnat hipoivatkin suuren suosion myötä pilviä.
Oma aamiaissuosikkini on brunssityylinen: kuppi kaakaota tai teetä, croissant, tuoreita hedelmiä, kananmunaa ja pekonia, tuoremehua sekä leipää tai sämpylää runsaiden päällysteiden kera. Terveellisimmät aamiaistarpeet -puuron, myslin ja jogurtin- jätän suosiolla muille.
Näin runsasta herkkuaamiaista tulee kuitenkin nautittua harvoin. Tavallisesti aamu alkaa aika vaatimattomasti teekupillisella -kahvia kun en ole koskaan oppinut juomaan- ja voileivällä. Mutta silloin tällöin on melkein pakko saada nautiskella pitkän kaavan mukaan!
|
Kahvila-aamiainen Köpiksessä. |
2 kommenttia:
Kiitos hyvästä lukuvinkistä. Todella kaunis kuvitus. Tällaista kirjaa tarvitsen juuri nyt, kun elämästä ei meinaa saada otetta loman jälkeen.
Ole hyvä :) Kirjassa on jonkin verran höpönlöpöä mutta paljon myös kiinnostavaa asiaa ja tosiaankin ihana kuvitus. Itse lainasin kirjan kirjastosta, mutta vähän mielin sitä omaksenikin...
Lähetä kommentti