torstai 19. tammikuuta 2012

Halli

Halliksi kai tätä eteisen jatkeena olevaa pitkulaista epähuonetta voi kutsua. Luonnonvalolta piiloutuneelle, ovien rei'ittämälle läpikulkutilalle on ollut vaikea keksiä käyttötarkoitusta, joten olemme hyväksyneet sen kauniin turhuuden.

Ehjä seinä on tapetoitu Maaria Wirkkalan nelivuotiaana piirtämällä Enkeli-tapetilla. Valkoinen piironki on isän, kirjoituslipasto isoäitini perua. Heppamaton tilasin täältä.

13 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

Oi ja voi kuinka kaunis tuo piironki onkaan!

Mirka kirjoitti...

Kyllä teillä on todella ihana koti! Juuri sellainen KULTTUURIkoti, mistä joskus kirjoitin. Jos neliöitä on riittävästi, ei "turha tila" haitaa. Ihanaa kun ympärillä on avaraa ja on riittävästi tilaa hengittää. Kaiken tilankaan ei aina tarvitse olla niin käyttökelpoista. Sillä on merkitys TILANA. Olipas sekavasti sanottu... :)

Lumikko kirjoitti...

Katjusha, :)

Mirka, no voi kiitos :D Pienissä neliöissä asuneena yritin tietysti keksiä joka nurkalle jonkun funktion, mutta nyt olen havahtunut siihen, että avaruus on arvo sinänsä.

Clarissa kirjoitti...

Tässä on hyvä osoitus siitä, että hitaasti hyvää tulee, sillä kauniiksi olette kotianne sisustamassa.

Tuo kirjoituslipasto tuo mieleen ensimmäisen opiskeluvuoteni, minulla oli samanlainen, mutta ei valitettavasti oma.

jaana kirjoitti...

Oih ja voih taas ihania kotikuvia. Tuo tapetti on aivan ihana. Miksi minun mieheni on niin konservatiivinen näissä asioissa. Hän ei ikinä suostuisi moiseen. Epäreilua! Onko tuo lattialla oleva iso taulu isäsi töitä?

Lumikko kirjoitti...

Clarissa, voi kiitos :)

jaana, tapetti on edellisten asukkaiden valitsema, mutta miellyttää kyllä meitäkin. Mulla on onneksi aika vapaat kädet sisustamisen suhteen; A-P tykkää "tyylistäni" eikä yleensä vastusta mitään. Toisaalta makuni taitaa olla aika sukupuolineutraali, jopa miehinen (tai ei ainakaan erityisen hempeä/romanttinen).

Ja juu, on se.

Marie kirjoitti...

"Yhtenä viittauksena mainitsisin mielelläni kauan halveksitun koridoorimuodon. Se tarjoaa talon sisäänkäyntiosana arvaamattomat kauneusmahdollisuudet, on luonnollinen sisempien huoneitten keskittäjä ja sallii pienessäkin rakennuksessa rohkean ja monumentaalisen pituusmitan sijoituksen." Porraskiveltä arkihuoneeseen, Alvar Aalto 1926. ;)

Lumikko kirjoitti...

Marie, oi, ihana! Tästä lähtien katselen meidän korridooria A. Aallon silmin :) Kiitos tästä!

sanna kirjoitti...

Halli kuulostaa niin hienolta! Mulle tulee mieleen Cluedo -peli, siinä murha voi tapahtua hallissakin.
Ihastun helposti piironkeihin ja teidän piironki ja kirjoituslipasto ovat kyllä aivan superihania!

Pisama kirjoitti...

Kiitos inspiroivista halli-kuvista! Meilläkin on halli (tai aulaksi me sitä kutsumme), jota emme ole vielä sisustaneet. Ajattelin myös peiliä ja senkkiä aulaan, ne sopivat oikein hyvin tilan toimintoihin. Väkisin tehty lukunurkkaus ei toimisi, kun tila on vähän pimeä ja hönkii läpikulkumaisuutta.

Teillä on kivat väritkin :)

milla kirjoitti...

Minä niin pidän teidän kodistanne. Ja huomioni kiinnittyi lattiaan, onko se ihan puuta vai joku parketti/laminaatti? Lipasto on kaunis.

Halli kuulostaa hyvälle. Varmasti ajan kanssa tuollekin tilalle tulee joku aivan tietty tarkoitus. Se muotoutuu hiljalleen :) Niin aina kaikelle "tyhjälle" tilalle tai paikalle tuppaa käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vaan mieleen, et jos et tunne Cluedoa, tai susta se on tyhmä peli, toi mun kommenttihan kuulostaa aika karmeelta.

sanna (vaikeuksia kirjautua)

Lumikko kirjoitti...

sanna, tykkäsin lapsena kaverin luona pelaamastani Cluedosta niin paljon, että tein oman Cluedon! En nyt muista siitä oikein muuta kuin sen, että rakentelin miniatyyrimurhavälineitä ties mistä köydenpätkistä ja barbin tarvikkeista :)

Pisama, mullakin oli lukunurkkaus harkinnassa mutta tulin samaan tulokseen kuin sinä; se olisi ollut keinotekoinen eikä siinä olisi kukaan koskaan istunut lukemassa kuitenkaan, kun paljon houkuttelevampiakin paikkoja on tarjolla.

Peili tällaiseen tilaan tosiaan sopisi!

milla, lattia on laminaattia, oikea puulattia löytyy vain keittiöstä. Onneksi edelliset asukkaat ovat valinneet hyvät laminaatit; mattapintaisina näyttävät hyvin puumaisilta.

Nyt on jo pientäkäyttötarkoituksen muodostumista ilmassa: säilytän kirjekuoria ja postimerkkejä kirjoituslipaston uumenissa ja huomaan vähän väliä asioivani tässä pienessä "postitoimistossani" :)

sanna, Cluedo ei ole yhtään tyhmä, itse asiassa sitä olisi kiva päästä pelaamaan taas 25 vuoden tauon jälkeen :)