keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kotikaupunki-mukit

Vaikka olen ryhtynyt maalaiseksi ja omistan aivan liikaa kippoja ja kuppeja, en voinut vastustaa näitä Arabian Kotikaupunki-sarjan mukeja. Helsingin designpääkaupunkivuoden kunniaksi lanseeratun sarjan on piirtänyt Miira Zukale. Suosikkini on Puisto, mutta myös Kortteli ja Keskusta oli pakko saada.

Elän muuten siinä uskossa, että persoonallisiin kausimukeihin kannattaa satsata. Muihinkin kuin muumimukeihin. Tulevaisuudessa ne muuttuvat keräilykappaleiksi ja voivat osoittautua hyvinkin arvokkaiksi, kuten on käynyt Muumipeikko unelmoi-mukille. En ole omaani myymässä, mutta onhan se kiva tietää, että rahapulan iskiessä pelastus voi löytyä astiakaapista.

17 kommenttia:

Karenina Unska kirjoitti...

... niin siis emmehän me naiset mitään kaunista ihan turhanpäiten osta, vaan ne ovat Järkeviä Sijoituksia. Ja kieltämättä hyvin kauniita mukeja.

Nimim. "kaappi muumeja pullollaan"

Niina kirjoitti...

IIK! Mukihulluiselle ihmiselle ei saisi esitellä näin ihania mukeja. Alkoi tehdä mieli tällaisia, vaikka olenkin pyhästi päättänyt olla hankkimatta lisää astioita.

milla kirjoitti...

Minä oon ajatellut ja hokenut vähän samoin, että ne on joku päivä vielä kuulkaas arvokkaita. Ei niillä varmaan rikastumaan pääse, mutta arvo noissa muumimukeissakin tuntuu heti nousevan kun kaupan hyllyltä häviävät. En raaski varmaan ikinä myydä niitä, mutta kunhan perustelen itselleni.. ja miehelle.

Minäkin rakastan mukeja, kuppeja ja kippoja! :) Ei vaan voi mitään. Astiat viehättää. Nuo mukit on tosi kivoja!

Petriina kirjoitti...

Mielettömän hienot mukit ! Jos en olisi hiljattain törmännyt omaani ( josta kirjoitin juuri eilen ! ) olisin voinut harkita hankkivani näistä jonkun nimikkomukikseni.

Mukavaa torstaipäivää !

Suketus kirjoitti...

Minulta meinasi tippua silmät päästä, kun näin nuo mukit ensimmäistä kertaa. Ilmoitin myös kotona, että ne on yksinkertaisesti pakko saada, vaihtoehtoja ei ole. Vaikka siis meillä on kuppikaappi aivan täynnä (juurikin muumeja), mutta silti.

Niin kauniita!

Niina Oivi kirjoitti...

Tyggäään!
Muumeista en, mukeina.
Ja vaikka kupponenkiintiö meni jo täpötäpö vuuuuuosia sitten, taidan hommata vielä pari... Juuu

Tiina :-) kirjoitti...

Vaikeaa on minunkin vastustella näitä mukeja. Olen järkeillyt kovasti, miksi EN osta näitä.
Mutta, että sijoitus ... hmmm ...

Linnea / pigeonnaire kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, näitä hankitaan nyt sitten varmaan etukäteen kun nykykämppään ei mahdu. Uuteen mahtuu. Ni.

Clarissa kirjoitti...

Clairevoyant asialla taas:-) Mistä tiesit, että olin juuri tekemässä omaa kuppi/kippojuttuani, kun kävin välillä täällä eilen illalla. Omani jäi sitten kesken, kun jäin ihailemaan näitä. Pitää nyt hokea itselleen, että Helsinki oli kotikaupunkini vain pari kolme vuotta, ja minullahan on niin hieno Arabian muki ja siinä on historiallinen kuva omasta kotikaupungistani.
Voi että, kun ovat houkuttelevan näköisiä nuo kuvissasi olevat!!

Pilvitarha kirjoitti...

No mutta onpa tosiaan makeat kupit, hyvät värit! Ja nyt mäki sitten tahdon kaupunkikupit vaikka pikku taajamassa asunkin...

Hannah kirjoitti...

Oioi, ihanaisia ovat, liekö rantautuvat tännekin...:)

Tytti kirjoitti...

Nuo on kyllä tosi hienoja. Mie pidin kädessäni sellaista termosmukia joka oli tuota sarjaa. Jossain nuukuuspuuskassa jätin kauppaan, mutta pitää tuollainen posliininen versio kyllä hakea.

Mie muuten tykkään siun lehmäaiheisista postauksista tosi paljon :) Ja katsoin monta kertaa oman blogini pikkukuvasta että edellisen postauksesi päähenkilö oli Che Guevara.

Marleena kirjoitti...

Nykyisin on tosiaan vaikka minkälaisia mukeja!

Lumikko kirjoitti...

Karenina, miehet sijoittaa osakkeisiin ja naiset muumimukeihin :)

Niina, saman olen päättänyt monet kerrat minäkin, mutta aina sorrun...

milla, näin on. Ihan kiva, että tätä astiahulluutta voi edes jollain itselleen perustella :)

Petriina, kävin katsomassa mukiasi, se oli ihana :)

Suketus, sama juttu täällä, "pakko" oli saada...

Niina, minä tykkään Muumeista melkeinpä kaikissa muodoissaan, kunhan ovat "vanhanmallisia" muumeja. Kiintiö ylittynyt täälläkin :)

Lumikko kirjoitti...

Tiina, aina löytyy perusteet, huoh :)

Linnea, minäkin muistan ostaneeni edellisessä asunnossa asuessamme astioita uusi, isompi asunto mielessäni :) En ottanut edes kääreistä pois ennen kuin vasta uudessa kodissa.

Clarissa, c'est moi :) Kävin ihailemassa kuppejasi, jotka ovat suursuosikkejani Marimekon astioista. Samaa sarjaa löytyy meiltäkin parin yksilön verran.

Mukit eivät onneksi ole kauhean helsinkiläisiä, vaikka niistä kaupunginosia tunnistaakin (ainakin Kallion ja Käpylän). Kuvitus tuo minulle melkein enempi mieleen jonkun kodikkaan pikkukaupungin.

Pilvitarha, ehkä nämä mukit tuovat sellaisen kaupunkilaisen tuulahduksen niihin moniin pikkutaajamien keittiöihin, joihin näitä epäilemättä hankitaan :)

Hannah, eikö :)

Tytti, kiva kuulla että lehmäpostauksistakin tykätään :) Hihii, ehkä Che Guevarassa ja Kaukossa on jotain samaa näköä!

Marleena, niin on - liikaa ihanuuksia tällaiselle mukihullulle, jonka on vaikea vastustaa kiusausta...

Pirkko kirjoitti...

Kivannäköisiä, mutta onko koko sama kuin muumimukeissa?
Muumimukien tilavuus on ainakin meillä ongelmallinen= liian pieni tai suuri. Liian suuri tiukalle espressolle, liian pieni kunnon maitokahville tai teelle.

Lumikko kirjoitti...

Pirkko, sama koko juu, Kaj Franckin Teema-sarjaa nämäkin. Koko on tosiaan vähän ongelmallinen; parhaiten nämä soveltuvat kuumalle kaakaolle.