perjantai 23. huhtikuuta 2010

Matkamuisto Münchenistä

Saa nähdä, miten maanantaiksi siirretyn Islannin matkan käy; vaikka Euroopan lentokentät alkavat olla auki, Keflavikin kenttä on tänään suljettu ensimmäistä kertaa tulivuorenpurkauksen jälkeen. Tällä hetkellä Euroopan lennot joko perutaan tai lennetään Glasgow'n kautta Akureyrin kentälle Pohjois-Islantiin. Akureyrista on neljän tunnin bussimatka Reykjavikiin.

Puoleen yöhön mennessä pitäisi taas tehdä päätöksiä hotellivarauksen suhteen, jos haluaa varmasti selvitä ilman turhia lisäkustannuksia (ja minä nuukana ihmisenä tietysti haluan!). Jos hotellia ei tänään peru ja Islantiin ei maanantaina pääsekään, ensimmäisestä hotelliyöstä joutuu maksamaan.

Mutta kyllä joskus käy tuurikin. Viime kesänä olin lentämässä Bolognasta Wienin kautta Helsinkiin. Bolognan kentällä kävi ilmi, että lento oli ylibuukattu, ja minulle tarjottiin mahdollisuutta lentää Münchenin kautta korvausta vastaan. Korvaus oli suurempi kuin lentolipun hinta, minkä lisäksi sain syödä ilmaiseksi Bolognan kentällä.

Wienissä olin ollut parikin kertaa, mutta Münchenissä en koskaan, joten tuli sekin sitten nähtyä. Ehdin kierrellä kaupungilla muutaman tunnin ennen lähtöä Helsinkiin. Matkamuistoksi ostin tämän pienen, pahvisen hyönteisrasian, joka maksoi pari euroa. Rasia on viehättävä sisältä ja ulkoa.

Ei kommentteja: