sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Mielikuvamatkailua

Ostin tänään pari julistetta Come to Finland -nettikaupasta. Kauppa on perustettu Come to Finland -kirjaprojektia täydentämään. Kirjasta kerrotaan projektin nettisivuilla näin:
"Come to Finland on laadukas suomalaisia matkailujulisteita sisältävä kahvipöytäkirja –- sekä menestyksekäs kulttuuriprojekti. (...) Kirjassa on tietenkin kaupunkien sekä maakuntien julisteita –- Helsingistä Lappiin, Turunmaan saaristosta Viipuriin -– mutta mukana on myös matkailualan arvostettuja yrityksiä, liikenteenharjoittajia sekä varustamoita."
Meijerin olohuonetta hallitsevat sininen ja ruskea, joten valitsin julisteet tätä väristystä silmällä pitäen. Toinen julisteista (kuva yllä) on englanninkielinen matkailumainos, joka on vaakunoitakin suunnitelleen Jaska Hännisen (1921–1999) käsialaa. Kuva on amerikkalaistyylinen: vauhdikas, rento ja hyväntuulisen sporttinen.

Toinen hankintani on mainosgraafikko Helge Mether-Borgströmin (1913–1985) matkailumainos, joka houkuttelee ranskalaisia tuhansien järvien maahan. Mether-Borgströmin tunnetuin luomus lienee Marimekon logo, joka on pysynyt muuttumattomana vuodesta 1954.
Julisteet maksavat 19 euroa/kpl ja niitä on 25 erilaista. 1-3 julisteen postituskulut ovat kahdeksan euroa; suurempi määrä postitetaan veloituksetta. Nettikaupasta voi ostaa myös postikortteja sekä tietysti itse Come to Finland -kirjaa, jota saa kotimaisen (suomi-ruotsi) version lisäksi myös englannin-, saksan- ja ranskankielisenä.

Kunhan julisteet saapuvat ja rahatilanne sallii, kehystytän kuvat tauluiksi olkkariin.

Meijerin olkkari. Lattiatyyny ja sohvatyynyt turkulaisen Kipikuteen Lehti-kangasta. Maalaus Elisa Heinosen. Enkelinsiipi ikkunalaudalla on jo iäkäs, mutta kukoistaa aina vaan ja kukkiikin välillä.

Ei kommentteja: