tiistai 13. huhtikuuta 2010

Rokataan taas

Lempieinekseni on hernekeitto. En yleensä innostu purkkiruoista enkä valmis- tai mikroaterioista, mutta hernekeitto on klassikko, jota tekee silloin tällöin oikein mieli. Pirkan lihaton luomuhernekeitto on suosikkini, mutta myös Jalostajan keitot ovat hyviä.

Jalostaja on purkittanut osan keitoistaan retroetiketeillä varustettuihin tölkkeihin. Hienon etiketin design on vuodelta 1952, jolloin Jalostajan hernekeitto tuli markkinoille.

Alunperin puutarhatuotteita valmistanutta, vuonna 1936 perustettua Jalostaja Oy:tä ei ole enää olemassakaan. Yhtiön osakkeet päätyivät 90-luvulla monikansallisille elintarvikejäteille ja 2000-luvun alussa tuotemerkki myytiin Lundenille. Nyky-Jalostajan taustalla on siis Oy Lunden Ab.

En ole nähnyt retrorokkaa läheskään kaikissa isommissakaan ruokakaupoissa, mutta Hakaniemen S-marketista sitä ainakin saa. Hintaa herneherkulla on n. yksi euro. Torstai on perinteinen hernekeittopäivä, mutta meillä sitä syödään milloin sattuu. Tänäänkin taas rokattiin!

Ei kommentteja: