torstai 20. lokakuuta 2011

Haaveiluhaaste

Kuva täältä.
Taikku kyseli tämänhetkisistä haaveistani, kiitos kysymästä! Ykköshaaveeni on jo pitkään ollut lepo. Ei välttämättä omassa sängyssä vaan jossain rauhallisessa, virikkeettömässä paikassa. Huoleton ja raukea olo nukkumaan mennessä, raikkaaksi tuuletettu huone, muhkea peti. Mahdollisuus nukkua pitkään ja hyvin, ei vain yhtenä yönä vaan useana peräkkäisenä.

Kuva Sandbergin tapettitehtaan sivuilta.
Toinen haave liittyy omaan huoneeseen, millä tarkoitan sekä omaa tilaa että työrauhaa. Oman tilan saan ihan pian, rauhaakin varmasti joskus. Se riippuu paitsi ulkoisista olosuhteista myös omasta mielestäni, sen kyvystä rauhoittua.

Kuva täältä.
Haaveilen aloittavani taas piirtämisen. Olin kova piirtelemään noin parikymppiseksi asti. Sitten se jäi.

Kuva täältä.
Tsekkiläisen Tavik Frantisek Simonin (1877-1942) maalauksessa Vilma lukee. Minäkin haluaisin uppoutua kirjoihin tuntikausiksi, päivästä ja viikosta ja vuodesta toiseen. Hyvällä omallatunnolla (ilman nakertavaa tunnetta siitä, että lukemisen sijaan pitäisi oikeastaan tehdä palkkatyötä tai jotain muuta "järkevää") ja keskittyneesti (ilman että ajatukset harhailevat oman elämäni tehdyissä ja tekemättömissä).

Ihan toteuttamiskelpoisia haaveita oikeastaan.
Haasteen saa poimia tästä matkaansa jos haaveilututtaa.

19 kommenttia:

Niina Oivi kirjoitti...

Minuu haaveiluttaa nyt nää sun haaveet!
Kauniita.
Ehkä nappasen haavehaasteen ja ens viikolla vaikka. Haaveilen ihan hulluna. Haaveilu on ihanaa parasta. Haaveen toteutuminen jotain tuuletusta johon ei sanoja.

Immeiset haaveiloo aina lottovoitosta. Supertylsäää! Ja kysellään "mitäää tekisit jos voiettasit" Mä vastaisin varmaan et haaveilisin (ja et mä en lottoo).

:)

Sara kirjoitti...

Juuri näin. Toivon, että haaveitasi tulee totta!

Tarja kirjoitti...

Haaveita, joita aina joskus voi haaveilla ja varsinkin tuo viimeinen.
Voisi uppouttua hyvällä omalla tunnolla johonkin kiinnostavaan asiaan.

Haaveet voivat hyvinkin toteutua, pikkuhiljaa vuoronperään;)

tarja hössöntössöstä

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ihania ja tosiaankin ainakin periaatteen tasolla toteuttamiskelpoisia haaveita. Sellaista, joita itsekin osin kaipaan elämääni.

Nukkuminen hyvin ja pitkään on jotain tuikitarpeellista. Varmasti sinulle kaiken keskellä. Osin itsellenikin, mutta eri syystä: lapset herättävät vielä niin usein ja sitten minä tyhmä saatan lukea yhteenkin asti yöllä. Aamuherätys on luonnollisesti viimeistään klo 6.30. Huokaus. :)

Mukava kuulla, että saanet oman tilasi pian! Minulla on oma työhuone ja jaksan olla siitä iloinen ihan päivittäin.

Piirtäminen! Voi. Sitä minäkin harrastin nuorempana. Nyt olen pikkuhiljaa aloittelemassa... Tai kesällä aloitin, sitten taas hukkasin koko jutun.

Lukeminen... No, siitä olen kanssasi ihan samaa haavemieltä.

Levollista ja kaunista syysviikonloppua!

PIUZA kirjoitti...

Kylläpä näyttääkin houkuttelevalta tuo ensimmäinen kuva, näin tähän aikaan aamusta.:) Muhkea ja pehmeä. Tuon toisen kuvan pöytä näyttää tutulta. Jalustat on kauniit, mutta pöytätaso liian raskas. Olisi kiva nähdä piirroksiasi. Oletan, että tuo kuva on itse piirtämäsi. Olet hyvä! Minäkin haluaisin uppoutua kirjaan, joka eilen pilkisti kirjalaatikosta.:)

Hyvää viikonloppua!
t.Paula

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Tuossa Simonin taulussa on ihana tunnelma!

Sirkka kirjoitti...

Ah, miten houkuttelevia haaveita! Ja mukavia kuvia.Samanlaisia haaveita on minullakin ollut aikoinaan, nyt ovat oikeastaan kaikki mainitsemasi toteutuneet. On rauhaa, omaa tilaa, aikaa piirtämiselle ja maalaamiselle sekä myös lukemiselle. Että esim. lukemisesta kantaa huonoa omaatuntoa liittyy kai meidän suomalaislutérilaiseeen kasvatuksenn, aina pitäisi olla hyödyllinen! Voin ottaa haavehaasteen mukaani jos vaikka tulisi uusia haaveita mieleen.

Lumikko kirjoitti...

Niina, nappase ihmeessä. Lottovoittohaave on joo vähän tylsä - se lottovoittohan on vasta väline niiden haaveiden toteuttamiseen! Mitä sillä tekee jos ei ole muita haaveita?

Sara, toivotaan!

Tarja, kyllähän nämä voivat ihan hyvin toteutuakin, ajan kanssa. Olen huono haaveilemaan sellaisesta, millä ei ole mitään realistisia mahdollisuuksia toteutua.

Katja, väsymys on siitä jännä juttu, että sitten kun se "jää päälle", niin tuntuu että haluaisi ja voisi nukkua vaikka kaksi viikkoa putkeen. Vaikka oikeasti ei varmaan ole edes mahdollista vain nukkua kahta viikkoa. Kyse on tosiaan haaveesta...

Oma työhuone on se juttu, josta eniten iloitsen uudessa kodissa (heti keittiön ja sen Kiurutapettien jälkeen).

Toivottavasti saadaan molemmat piirustusharrastus elvytettyä, se on niin kivaa. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

Paula, eikö näytä :) Kuva ei tosiaankaan ole minun piirtämäni (kuvan alla on linkki sivustolle, josta se on peräisin), minulla ei nyt ennen muuttoa ole oikein aikaa eikä tarmoa kuvailla eikä varsinkaan siirtää kuvia kamerasta koneelle, joten nettilöydöillä mennään. Ja piirustustyylinikin on /oli aika erilainen... Ehkä laitan jotain piirtämääni myöhemmin näytille.

Hyvää viikonloppua!

Maria, niin on. Simon on mulle ihan uusi tuttavuus: löysin hänet sattumalta ja ihastuin töihinsä. Tässä "Vilma reading a book"-maalauksessa on jotain Edward Hopperia muistuttavaa, mutta toisin kuin Hopperit usein, tämä ei ole alakuloinen eikä yksinäisyyttä huokuva, vaan tunnelma on lämmin ja kodikas.

Lumikko kirjoitti...

Sirkka, kiva kuulla että ovat sinulla toteutuneet. Tuo huonon omantunnon poteminen lukemisesta tai jostain muusta ei-tuottavasta on älytöntä, mutta istuu syvällä. Omalla kohdallani se on ehkä hieman pahentunut sen jälkeen kun ryhdyin freelanceriksi; asiaa voisi auttaa paljonkin se, jos saisin päiväohjelmani sellaiseksi, että työt tulisivat tehdyiksi jo päivällä, jolloin illalla voisi hyvällä omallatunnolla tehdä mitä huvittaa.

Clarissa kirjoitti...

Kiitollisena voin sanoa, että nuo haaveet, joita sinulla on (aivan ihastuttavasti kuvitettuina) ovat omalta osaltani päässeet jo toteutumaan. Aivan kuten Sirkka tuossa edellä sanoi " on rauhaa, omaa tilaa, aikaa piirtämiselle ja maalaamiselle sekä myös lukemiselle", mutta aion kuitenkin tarttua haasteeseen, sillä olisipa elämä tylsää, jos ei osaisi enää haaveilla mistään.

Villiviini kirjoitti...

Hyviä ja varmasti toteutuvia haaveita, joohan?

Mirka kirjoitti...

Nuo haaveesihan kuulostavat aivan ns. aarrekartalta! Kun tarpeeksi haaveilee ja toivoo jotain, alkaa itse tiedostamattaan toimia niin, että toive toteutuu.

Haluaisin joskus tehdä itselleni ihan oikean aarrekartan ajatuksella, nyt haaveet ja tulevaisuuden toiveet ovat enemmän sellainen määrittämätön möykky päässä.

Nuo omasi kuullostavat aivan realistisilta toiveilta. Ala muokkaamaan elämääsi siihen suuntaan, että siihen mahtuvat nuo kaikki sinulle tärkeät asiat!

Rita kirjoitti...

Hyvältä kuulostavia haaveita, joita kannattaa toteuttaa. Itsekin olen pitkän työurani aikana jättäytynyt välillä työelämästä vähemmällä saadakseni nukkua joskus vähän pitempään sekä saadakseni aikaa lukemiselle ja muille mukaville asioille. Silloin ei yhtään haittaa vaikka palkassa tuntuu.

Aura kirjoitti...

Ihana tämä haavepostaus. Taidan matkia ja tehdä tällaisen itsekin jossain vaiheessa vaan ei ihan nyt. Sinun haaveesi olivat hurjan kauniita ja levollisia. Toivottavasti haaveesi toteutuvat mahdollisimman pian!

Lumikko kirjoitti...

Clarissa, kiva kuulla, minullakin on siis vielä toivoa :) Ja tartu ihmeessä, haaveilu on mukavaa!

Villiviini, joo, lupaan :)

Mirka, totta! Tarkoitus on saada kaikki nämä toteutumaan, mutta just nyt on mentävä päivä kerrallaan. Ykköshaavetta olen toteuttanut koko viikonlopun :)

Rita, se onkin järkevää, jos siihen vain suinkin on mahdollisuus. Minäkin tein pitkään osa-aikatyötä ja olin tosi tyytyväinen. Nyt freelancerina tilanne on vähän erilainen.

Aura, kiva jos matkit :) Eiköhän nämä pikkuhiljaa toteudu ainakin osittain...

tanja t. kirjoitti...

Voi kuinka ihania haaveita. Voisin ruveta haaveilemaan kolmesta niistä, unta saan tarpeeksi.

Lumikko kirjoitti...

tanja t., onnekas sinä jos uniasiat ovat kunnossa :) Kiva kun kävit!

milla kirjoitti...

Minä nappaan haaveilut myös matkaani ja palaan niihin jossain vaiheessa. Nyt sopii haaveilla, kun odotan jotain potkua tässä elämässä johonkin haaveiden suuntaan tai edes jonnekin.

Lumikko kirjoitti...

milla, kiva! Ehkä haaveilu pistää asioihin vauhtia, jos kaipaat jonkinlaista muutosta.