lauantai 1. lokakuuta 2011

Vanha Porvoo

Joskus paras tapa irrottautua hetkeksi kaikesta raskaasta ja surullisesta on lähteä pienelle matkalle. Nimenomaan pienelle, sellaiselle joka ei vaadi ennakkovalmisteluja, pakkaamista eikä aikaista aamuherätystä. Jolle voi lähteä spontaanisti, saman tien. Saadakseen kokea sen äkillisen ja yllättävän ilon, joka sellaiseen lähtemiseen liittyy.

22 kommenttia:

Clarissa kirjoitti...

Ilahduin kun pöllöt tulivat huhuilemaan tuoden mukanaan Vanhan Porvoon kivoja pieniä asioita. Sinulla on silmää yksityiskohdille. Katselin omiani viime vuoden syksyltä ja olipa suuri ero - minun olivat niin suurpiirteisiä, jos ei halua sanoa tavanomaisia:))

Sara / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Oi, ihana, rakas Porvoo! <3
Upeita kuvia, ja sinulla on ollut onnea ilmojen suhteen. Itse kävin Porvoossa reilu viikko sitten, ja koko kaksipäiväisen reissuni ajan satoi kaatamalla. Postasin Porvoo-kuvia blogiinikin, ja ne kaikki ovat sateisen harmaita, sateenvarjon alta otettuja. :)

Nyt tuli taas Porvoo-ikävä! Ihania kuvia, kiitos! <3

anja kirjoitti...

Kiva kun kävit! Huomioit kauniita yksityiskohtia, joita itse ei näe, vaan kulkea touhottaa ohi. Hieno postaus pienestä piipahduksesta vanhaan Porvooseen ja varsinkin Välikadulle!

Katri Manninen kirjoitti...

Oi! Mun kummitädin kauppa! (Riimikko) Olen ollut siellä itsekin nuorena tyttönä joskus kesätöissä. Hassua.

Tulin kurkkimaan blogiasi, koska Anette suositteli sitä omassa blogissani. Jään seuraamaan!

Pirkko kirjoitti...

Mahdoimmeko törmätä? Mekin kävimme tänään Porvoossa, ja kamerassa on kovasti samanlaisia kuvia.
Kävimme kahvila Helmen kakkukahveilla ja ihailimme vanhan kaupungin kauniita taloja pihoineen.

Bullukat kirjoitti...

Ihanaa, mun suosikki kaupunkini Helsingin jälkeen. Kävin viime kesänä, mutta kuvistasi löytyy sellaista, mitä en muista bonganneeni.

Lumikko kirjoitti...

Clarissa, kiva kun ilahduit huhuilusta :) Minulla on itsellänikin aika mittava pikkupöllökokoelma, ehkä kolmisenkymmentä pientä keraamista pöllöä. Olen tosiaan yksityiskohtien ihminen vähän kaikessa, suurten linjojen kanssa onkin sitten vähän niin ja näin.

Sara, kävin katsomassa Porvoon kuvasi, sateella on tosiaan kovin erinäköistä mutta kaunista yhtä kaikki :) Meille sattui tosiaan upea ilma. Sinä onnellinen olet siis Porvoosta kotoisin?

anja, sitä helposti vähän sokeutuu sille ympäristölle, jossa elää arkeaan. Minulle Porvoossa käyminen vastaa pientä ulkomaanmatkaa, niin kaunista ja "eksoottista" siellä on!

Katri, kiva kun tulit, olen ihan otettu että joku on sitä sinulle suositellut! Riimikko oli ihana.

Pirkko, meidän reissu oli jo alkuviikosta, vähän jälkijunassa siitä tänne blogiin raportoin... Hauska olisi ollut törmätä! Ja hieno ilma on ollut teilläkin tänään.

Lumikko kirjoitti...

Bullukat, voisin sanoa samat sanat, suosikki Helsingin jälkeen :) Ihana kaikkina vuodenaikoina!

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Mekin tykätään käydä tuollaisilla spontaaneilla päiväretkillä, ja Porvoo on yksi suosikkikohteista (muuton jälkeen on tullut uusia, kun pari uutta kivaa pikkukaupunkia on "tullut lähelle"). Tänä kesänä emme käyneet Porvoossa, mutta sen sijaan Loviisassa ja suloinen on sekin <3

Lumikko kirjoitti...

Maria, me käytiin viime kesänä Loviisassa, en muista ennen käyneeni vaikka se on Porvoon tavoin vain noin tunnin ajomatkan päässä meiltä. Joskus nuorempana en oikein osannut arvostaa kotimaanmatkailua, mutta nyt ihan lähitienookin tuntuu olevan täynnä nähtävää!

jaana kirjoitti...

Meinasin kanssa kysyä, että olitko tänään, sillä sitten olisimme saattaneet tietämättämme törmätä, sillä pyörin itsekin tänään vanhassa kaupungissa. Mutta Pirkolle jo vastasit, että olit jo alkuviikosta. Ehkä törmäsimme Pirkon kanssa. Mukavaa, että olit ottanut paljon kuvia, Porvoo on niin kuvauksellinen, että niitä on aina ilo katsoa.

Lumikko kirjoitti...

jaana, ajattelin kyllä sinua siellä kuljeksiessani, kun muistin että Suomen kotisi on Porvoossa :)

Kaupunki on todella kuvauksellinen, laitoin blogiin vain murto-osan ottamistani kuvista.

Rita kirjoitti...

Olipa ihanan onnistunut spontaani retki!

Lumikko kirjoitti...

Rita, niin oli, siitä sai virtaa ja paremman mielen :)

tulilatva kirjoitti...

Kylläpä saitkin hienoja kuvia:) Myönnän, että olen tainnut hieman sokeutua Porvoon suhteen. Ei sitä välttämättä vierailijan tavoin huomaa asioita, jotka ovat niin lähellä. Tervetuloa uudelleen!

Lumikko kirjoitti...

tulilatva, onpas lukijoissani monta porvoolaista! Ilmeisesti sitä kulkee vaistomaisesti enemmän "aistit avoinna" vieraassa paikassa kuin omilla kotikulmillaan. Yritän joskus ihan tietoisesti katsella tuttuja paikkoja vieraan silmin, mutta hirveän vaikeaa se on.

Tulen varmasti uudestaan, olen pyrkinyt käymään vähintään kerran vuodessa :)

milla kirjoitti...

En ole koskaan käynyt Porvoossa, mutta se on ollut mielessä. Ihania kuvia ja näyttää niin kivalle! Tahtoisin matkustella enemmän Suomessa. En ole nähnyt juuri mitään. Pienet kylätkin kiinnostaa.

Lumikko kirjoitti...

milla, ei A-P:kaan ollut käynyt, se olikin yksi syy reissuun. Meillä on aikomuksena harrastaa jatkossa enemmän kotimaanmatkailua, nyt kun on tuo autokin.

Tehän voisitte joskus kotimaanmatkailla tänne meidän suuntaan? Täällä on paljon pieniä kyliä :)

milla kirjoitti...

Se onkin vierasta seutua meille :) Olen hinkunut tuonne rannikolle, Porvooseen, lappiin, ylipäätään uusiin ja vieraampiin paikkoihin. Tuntuu, että aina kaikki reissut suuntautuu niille tietyille alueille. Ne on helppoja. Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala, Pohjanmaa ja koko Keski-Suomi. Täytyisi vaan ottaa ja lähteä :)

Lumikko kirjoitti...

milla, siitä vaan tien päälle sitten! :) Mullekin suurin osa Suomesta on loppujen lopuksi aika vierasta seutua. Paljon kai siihen vaikuttaa asuinpaikan lisäksi se, missä on omaa tai puolison sukua.

Lapissa olen käynyt kolme kertaa, mutta en koskaan Sodankylää pohjoisempana. 18-vuotiaana minulla olisi ollut tilaisuus päästä Suomessa vierailleiden vaihto-oppilasvanhempieni mukana Jäämerelle asti, mutta minä hölmö ikävöin poikaystävää niin paljon, että tulin Rovaniemeltä yöjunalla kotiin...

PIUZA kirjoitti...

Tuttuja kuvia. Tuossa kahvilan pihassa olen istunut, tai ehkä se oli ravintola. Hurmaavat pöllöt, varsinkin nuo viimeisen kuvan.:)

t.Paula

Lumikko kirjoitti...

Paula, pöllöt vangitsivat huomioni, etenkin kun keräilen itsekin samanlaisia pölleröisiä :)