maanantai 19. joulukuuta 2011

Dairy of the Week: Mjólkurafurðir

Piti tietysti tutkia marketin maitohylly. Tai no, Reykjavikin keskustan ruokakauppoja ei kyllä oikein voi kutsua marketeiksi. Esikaupunkialueella näytti olevan isompiakin kauppoja, mutta ei sielläkään mitään megamarketteja näkynyt. Yhtään tavarataloa maassa ei myöskään ole, eikä McDonaldsia. Ennen talousromahdusta Mäkkejä oli kolme, mutta vuonna 2009 ne kaikki sulkivat ovensa.

Tykkään kamalasti joidenkin islantilaisten elintarvikkeiden pakkauksista. Ne ovat yksinkertaisia ja vähän vanhanaikaisia. Itse asiassa ne näyttävät usein siltä, ettei niitä ole uudistettu vuosikymmeniin. Hyvä niin.

Pääsin muuten myös opastamaan maitohyllyllä empiviä amerikkalaisia turisteja. Näytin heille, mikä oli kevytmaitoa, mikä rasvatonta, mikä piimää. Ilmeisesti näytin paikalliselta, kun he juuri minulta tulivat tölkeistä kyselemään. Tai sitten minulla on joku meijeri-aura.

Osa jogurttipurkeista oli hassusti väärinpäin.

7 kommenttia:

Clarissa kirjoitti...

Kyllä se on tuo meijeri-aura, joka leijailee ympärilläsi. Minullakin alkoi juttua lukiessani soida päässä tämä Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja súrmjólk vaan..... :-)

milla kirjoitti...

Meijeri-aura! :D

Oliskohan ne tilan takia noin päällekkäin.. mahtuu enemmän hyllylle?Hassun näköistä ja tosiaan, hienoja purkkeja!

Lumikko kirjoitti...

Clarissa, hihii, kävi kyllä mielessä :) Siinä piti sitten islantia taitamattomana improvisoida, että mitä mikäkin oli, mutta aika helpostihan se kävi ruotsin (ja tanskan) pohjalta. Amerikkalaisille purkkien tekstit eivät selvästikään sanoneet yhtään mitään.

milla, ehkä olen huomaamattani kehittänyt sellaisen..? :D

Varmaankin tilan takia joo, en vain ole Suomessa ikinä nähnyt tuollaista "tyyliä". Kaikista hienoimpia ovat karkkien käärepaperit ja pastillirasiat, mutta niistä on tulossa ihan oma postaus, kunhan saan tuliaiset kuvattua :)

Niina Oivi kirjoitti...

Ihan samaa mieltä pakkauksista!

MEIJERI-AURA :D

Saga kirjoitti...

Ihana Islanti! Postauksesi antavat kyllä hyvin potkua persuuksiin ja suunnan kohti Reykjavikia :) Kiitos!

sanna kirjoitti...

Hitaasti hyvää tulee, vai miten se sanonta menikään...Oon vähän hitaasti ja myöhässä sanomassa, että yhä luen sun blogia. En kyllä lue blogeja enää kovin paljon tai hirveän usein. Ja kommentoin tosi laiskasti. Olin salasananikin unohtanut... Mutta nyt kun sen esille kaivoin, niin sanonpa, että tykkään tästä sun blogista kovasti.
Niin ja tää Dairy of the week on musta hauska! Oikein sopiva meijeri-auraasi!:)
Matkasta Islantiin olen unelmoinut vaikka kuinka kauan. Ihana nähdä näitä kuvia.

Olet kirjoittanut hyvin ja koskettavasti isästäsi, nyt kuolemasta ja surusta. Voimia ja lämpöisiä ajatuksia sinulle.

Lumikko kirjoitti...

Niina, laitan joulun jälkeen vielä kuvia karkkipakkauksista, ne on ihan parhaita :)

Saga, hyvä! Joku Islannin matkailunedistämistoimisto vois kyllä nyt palkita mut tästä mainostuksesta jollain villapaidalla tai jotain :) Tai lentolipuilla!

sanna, kiva kun kävit sanomassa, se ilahdutti. Olen kyllä vähän arvellutkin, että kyllä sä siellä jossain oot, joskus käyt. Oikea aavistus siis. Toivottavasti Kosmonautti ei ole ihan lopullisesti hiljennyt..?

Kiitos lämpöisistä ajatuksista!