lauantai 17. joulukuuta 2011

Reykjavik I

Viimeksi ei päästy matkaan, mutta nyt skandinaaviset jumalat olivat puolellamme. Kaikki oli vieläkin ihanampaa ja ihmeellisempää kuin muistin.

20 kommenttia:

Niina Oivi kirjoitti...

OH MY ♥

Skandinaaviset jumalat mut joskus (pliiiis) johdattakoon maahan tähän, IKITOIVE.

Aivan mahtavaa. Ja mä vielä mietein "Lumi hei, mis oot?" AAAAWWWWWWW

Tell me? :)

Lumikko kirjoitti...

Niina, sinne vaan, ei ole edes kallista enää nykyään (ite räätälöimällä pääsee alle 400 eurolla viikoksi, sisältäen asumisen siis).

Sanojakin seuraa, kunhan vähän toivun ensin... siihen saakka kuvat puhukoot puolestain!

Niina Oivi kirjoitti...

Kuvat puhelee mun iirikseen mutto. Että.
Sitten kun avaat arkun - kävitkö uimaloissa?
Arvaas nytte, aiikooja sitten vuonna Gudmunsdottir, mun frend oli uimassa samaan aikaan Koivun (siis Björkin) kanssa. Kuulemma KOKEMUS.

Noh. Ei varmati enää uiskentele julkisissa.

Kauniita kuvia! Katselen. Käyn eka Venetsiassa. Sitten tonne.

Sara / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Upeita kuvia! <3
Tuonne minäkin vielä! :) Käyn yleensä aina ennen joulua jossain päin maailmaa, lähivuosina Reykjavik voisi olla hyvä vaihtoehto.

Tuikkis kirjoitti...

Oho. Minulla on yksi ystävä joka on opiskellut islantia ja on menettänyt sydämensä sille ihan täysin, luulen hänen vielä joskus muuttavan tuonne. Onko siellä koskaan rumaa vai aina kaunista?

Suvenkeiju kirjoitti...

Tosi kaunista! Pääsispä joskus itsekin käymään.

Satu kirjoitti...

Hei :) ja oi miten kaunista, lumoavaa! Valkeaa!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Oi! Voi! Vau! En osaa muuta sanoa, mutta nyt kyllä herätit melkoisen matkakuumeen. Varasimme pari päivää sitten lennot Kööpenhaminaan, nyt tuntuu että olisi pitänyt varata Reykjavikiin. :)

jaana kirjoitti...

Olen kuullut paljon kehuja Reykjavikista, muutama tuttava on totaalisen hullaantunut koko Islannista.

Meilläkin on lennot varattuna Kööpenhaminaan (halvat Finskin lennot), mutta joskus olisi hauska päästä myös Islantiin.

Kauniita kuviasi katsomalla voi vaikka kuvitella olevansa siellä.

Suketus kirjoitti...

Huh, huikeaa! Islannissa on jotain aivan todella kiehtovaa. Minä innostuin ajatuksesta pyöräillä Islannin ympäri, kun Kaisa Leka kirjoitti siitä reportaasin MeNaisiin joskus kesällä. Olisi kyllä varsin villiä!

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Ihanaa! Juuri nyt tuo pieni lumikerros talojen katoilla kruunaa kaiken, kun täällä Suomessa on ollut tyytyminen epämääräiseen sohjoon.

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten sympaattinen paikka! Pakko päästä! Kerro tiistaina kaikki kun nähdään!:)

milla kirjoitti...

Oi oi Islanti! :) Kauniita kuvia. Nuo rakennukset ja maisemat. Islannissa on paljon kaikkea kiehtovaa kyllä!

Teillä oli ilmeisesti hyvä reissu :)

Cheri kirjoitti...

Aivan mahtavan matkakohteen valitsit! Islanti on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Matkustin Bergenistä laivalla Färsaarten kautta Seydisfjørduriin. Kiersin koko saaren pikkuautollani, joka kuin ihmeen kaupalla kesti olemattomat tiet ja hiekkamyrskyt. Tosin yritykseni sisämaahan päättyi siihen, että juutuin kiinni keskelle tietä. Leiriydyin milloin minnekin ja vain kerran minun käskettiin siirtyä pois. Tyhjästä maisemasta ilmestyi mies traktorilla ja kertoi, että minun on paras siirtyä, sillä olin leiriytymässä "maanalaisten" asumapaikalle. Ystävällisesti hän osoitti minulle paikan missä olisi turvallisempaa. Aamulla hän tuli vielä tarkistamaan, että kaikki on hyvin. Tuossa maassa ihmettelee onko maassa ollenkaan vai onko jo kuun kamaralla. Matka oli valtava elämys.

Clarissa kirjoitti...

Sinä onnellinen! Kun en nyt Islantiin pääse, pitää kai etsiä hyllystä Halldór Laxnessin Salka Valka
Tännehän tämä kuului eikä edelliseen postauksesi:-))

Anu ja Ninja kirjoitti...

Haluaisin vaan klikata *tykkää*. Menee potentiaalisten kohteiden listalle. Lapsiperhenäkökulmasta olennainen kysymys on: kuinka kauan lento kestää.

Anu

Anna Elina / Vielä yksi rivi... kirjoitti...

Oi että! Tuonne pitäisi kyllä päästä uudelleen. Olin vuosia sitten seminaarimatkalla Islannissa. Paljon nähtiin ja koettiin, mutta haluaisin ehdottomasti käydä tuossa kiehtovassa maassa uudelleen.

Lumikko kirjoitti...

Niina, me oltiin molemmat kipeitä (minä ensin oikein kunnolla ja sitten A-P oikein kunnolla), joten uimalakäynnit rajoittuivat Blue Lagooniin, jonne mentiin viimeisenä päivänä. Tarkoitus oli mennä myös Laugardaluriin, mutta se ei vaan ollut mahdollista, kun jompikumpi oli koko ajan kuumeessa.

Blue Lagoon on ehkä maailman paratiisillisin (ja oudoin) paikka. KOKEMUS ihan ilman Björkkiäkin :) (ja eihän siellä pimeällä edes näe niitä muita lillujia, joten ties vaikka ketä ois ollut siellä!)

Sara, suosittelen lämpimästi (jos nyt kylmästä paikasta voi sanoa noin..?:))! Newsweek-lehti oli kuulemma nimennyt viime vuonna Reykjavikin maailman houkuttelevimmaksi joululomakohteeksi. En ihmettele, siellä oli todella paljon tunnelmallisempaa nyt kuin helmikuussa (jolloin kävin siellä ekan kerran, vuonna 2008). Jouluvalot oli joka talossa, kaikki kaupat ja ravintolat oli joulupyntätty ja joululaulut raikasivat kaikkialla...

Tuikkis, minäkin olen menettänyt sydämeni. Haaveilin jo pienenä (no, yläasteella) Islantiin menemisestä ja jopa siellä opiskelusta, mikä ei sitten ikinä toteutunut. On siellä rumaakin, esim. Reykjavikin lähiöt. Tosin niissäkään ei ole säästelty jouluvaloissa, joten väriä ja valoa piisaa.

Lumikko kirjoitti...

Suvenkeiju, mene ihmeessä, jos vain pääset. Valitsemalla lentojen ajankohdan huolella Islantiin voi päästä hyvinkin halvalla. Ja hintataso paikan päällä on nyt alhaisempi kuin Suomessa.

Satu, hei :) Lumoavaa nimenomaan, tuijotin maisemia mesmeroituneena.

Katja, onhan Köpiskin kiva :) Itse olen Tanskassa vuoden asuneena suuri Tanska- ja Köpis-fani. Mutta Islanti on tosiaan niin spesiaali, ettei sitä oikein voi edes verrata muihin Pohjoismaihin. Se on vaan niin ihmeellinen.

jaana, Islanti taitaa olla juuri sellainen paikka, että se hullaannuttaa ihmiset (minutkin). Ja joku pieni vähemmistö ei varmaan tykkää ollenkaan. Islantiin lentää käsittääkseni vain Icelandair, mutta hyvin kohtuulliseen hintaan - matkustusajankohdasta ja -päivästä riippuen tietenkin. Meidän lennot maksoivat n. 260 euroa/hlö/meno-paluu.

Suketus, seuraavaksi minäkin haluan mennä maahan kesällä; olen nyt ollut kaksi kertaa talvella, ja luulen että Islanti on aivan erilainen kokemus kesällä, jolloin voisi tosiaan vaikka pyöräillä ympäriinsä. Kesällä ei tosin pääse näkemään niitä lumoavan valkoisia maisemia...

Maria, juu lunta kyllä piisasi. Erityisesti Reykjavikin ulkopuolella maiseman valkoisuus on häikäisevän kaunista. Kaupunkiympäristöön se tuo puolestaan kodikkuutta.

K, kerron :)

Lumikko kirjoitti...

milla, oli muuten hyvä, mitä nyt oltiin molemmat vuoron perään kipeitä. Mutta sekään ei onnistunut pilaamaan iloa matkasta :)

Cheri, mahtava seikkailu sinulla! Maasto tosiaan muistuttaa paikoin kuun pintaa, tosin nyt kaikki oli lumen peitossa. Toisinaan taas voi kuvitella olevansa pohjoisnavalla, tai jossain fantasiamaailmassa...

Clarissa, minunkin tekisi mieli pitkittää matkan muistoa lukemalla jotain islantilaista heti perään. Salka Valkaa minulla näyttää olevan peräti kaksin kappalein (huomasin muutossa), kaksi eri käännöstä. Vertailin käännöksiä kirjahyllyä järjestäessäni (ei ihme että sain puuhaan kulumaan päiväkausia...) ja totesin toisen olevan toista rikkaamman ja sujuvamman oloinen.

Anu, lento kestää 3,5-4 tuntia. Icelandairilla on huomioitu lapset (ja aikuiset) tosi hyvin. Jokaisessa istuimessa on oma tv-ruutu, josta voi katsoa upouusia elokuvia, sarjoja, Islanti-aiheisia dokumentteja tai lastenohjelmia. Samaisesta härvelistä voi myös kuunnella islantilaista musiikkia.

Anna Elina, minä luulisin käyväni maassa vielä monta kertaa, en vain tunne saavani tarpeekseni :) Yritän myöhemmin vähän eritellä sitä, mikä Islannissa/Reykjavikissa minua niin viehättää - siis muukin kuin se ilmeinen eli upeat maisemat.