perjantai 11. helmikuuta 2011

Kloka hem

Olen tehnyt pitkästä aikaa mukavan lehtilöydön. Kloka hem on ruotsalainen sisustuslehti, joka on oman ilmoituksensa mukaan Sveriges enda ekologiska inredningsmagasin. Lehdessä on paljon ekojuttuja vaihtoehtoisista energianlähteistä ympäristöystävälliseen rakentamiseen, mutta ennen kaikkea harvinaisen herkullisia sisustusjuttuja, ainakin omaan makuuni. Ei uutuuttaan kiilteleviä pintoja, vaan kodikkaita ja persoonallisia huusholleja.

Viime vuoden toiseksi viimeisessä numerossa (5/2010) oli juttu UnderbaraClara-blogia pitävän, umeålaisen Clara Lidströmin kodista. Bloggaaja kertoo hakevansa sisustusinspiraatiota Astrid Lindgrenin kirjojen filmatisoinneista, erityisesti Lotta-elokuvista. Alkuperäiset kuvat Gunilla Welinin.

16 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä ja näyttääkin. Kiitos, täytyy varmaan tarkistaa tämä lehti. Tulisikohan kirjastoon...

Sirkku kirjoitti...

Kiitos vinkistä!
Meilläkin (jopa lapset) ihastelee Lindgrenin satujen elokuvien kuvausympäristöä. Niitä lainataan kirjastoautolta uudestaan ja uudestaan. Melukylän lapsia on katsottu viimeksi.
Hyvää viikonlopun alkua Sinulle!

Nonna kirjoitti...

Minäkin olen joskus törmännyt Kloka Hem -lehteen. Täytyy tutustua tuohon Claran blogiin tarkemmin. Kiitos vinkistä! Claran koti ainakin näyttää tosi kivalta!

Mukavaa viikonloppua!

Marikka kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Onpa mainio lehti-idea. Heti ensimmäisestä kuvasta asti tuli lämmin ja kotoisa olo.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani lehtivinkistä. Löytyyköhän tuota siis ihan kotimaan kaupoista? En ole törmännyt koskaan...

Muistan jo omasta lapsuudestani, miten lumouduin Astrid Lindgrenin miljöistä niin satukirjoissa kuin filmatisoinneissakin.

Nuo kuvat on tosi herkullisia, elämänmakuisia. Kiitos!

-junika-

Pirkko kirjoitti...

Claraa siteerattiin viimeksi tämänpäiväisessä Hbl:ssä. Anna Brattin kirjoittama artikkeli, nimeltään Husmodern pä tapeten, käsitteli kotiäiti-/ kotirouvaihanteita kautta aikojen ja Claralla oli siihen freesi näkökulma.

Olen seurannut Claran blogia satunnaisesti jo pitempään, freesi ja mielenkiintoinen sekin.

sanna kirjoitti...

Just vähän aikaa sitten puhuttiin ystävän kanssa minkälainen naistenlehti olisi hyvä. Hän mm. sano, ettei jaksa enää yhtäkään valkoista tanskalaiskotia. Muutenkin mietittiin kuinka niin monissa sisustusohjelmissa yms. tehdään kaikille samannäkönen koti ja pahimmillaan tyyliin "kaikki muuttuu kerralla!". Ystävällä on juuri pientä remppaa, täytyy varmaan vinkata tuota lehteä hänelle!

Liisa kirjoitti...

Voi miten ihanaa avata suhtkoht tiukan työviikon jälkeen ensimmäiseksi tällainen postaus. Taidankin jatkaa matkaa tästä, Claraa tervehtimään!

Celia kirjoitti...

Kiitos kivasta lehtivinkistä!!
Ihania kuvia taas!

Muistan kuinka lapsena tykkäsin valtavasti tanskalaisten lastenelokuvien kodeista, väreistä, tunnelmista. Tekisi mieli sanoa boheemi meininki, mutta tuo sana kärsinyt niin kauhean inflaation suomalaisten sisustuslehtien ryöstöviljelemänä, ettei sitä oikein enää tohdi käyttää.
Tanskassa tehdään hurjan hyviä lastenelokuvia.
Mieleeni on jäänyt erityisen hyvin elokuva Otto on sarvikuono, jossa lattian romahdettua sarvikuonon painon alla, alakerran rouva siirsi hieman tyylisohvaa, jotta sarvikuono mahtui mukaan.

Hippokampustaja kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tack så mycket!

Pellon pientareella kirjoitti...

Hauskan näköinen lehti. Nettisivutkin näköjään löytyvät: http://www.klokahem.com/. Voi kun saisikin remontin valmiiksi ja joskus elämässä oikein "sisustaisikin"...

Rita kirjoitti...

Mielenkiintoinen lehti!
Samanlainen kuvassa näkyvä hella oli aikoinaan mummullani. Se ei ollut oikein tehokas ja jatkuvasti sai lisätä puita pesään. Mutta oli mukavaa istua hellan äärellä. Mummun kesämökillä oli myös tuontapainen jaloilla seisova malli, pienempi. Se poistettiin modernimman kaasuhellan tieltä. Ruostui vuosien saatossa ulkona kämpän takana. Oi, että vieläkin ikävöin sitä. Samanlaisia saa kyllä nykyään ja tiedä vaikka sellaisen hamkkisi johonkin pihakammariin...

Lumikko kirjoitti...

Jokke, epäilen ettei taida tulla kirjastoon, en ole ainakaan ikinä törmännyt...

Sirkku, Lindgrenin luomissa maailmoissa on jotain vastustamattoman kodikasta ja turvallista, mutta silti ihanan epäsovinnaista!

Nonna, Claran blogi kuuluu ilmeisesti Ruotsin suosituimpiin; aika kivanoloinen siihen nähden :)

Marikka, eipä kestä :) Suomesta puuttuukin vielä ekohenkinen sisustuslehti, siinäpä taas yksi markkinarako.

junika, ole hyvä :) Täältä meiltä päin saa ainakin Prismasta (tosin lehtiä on yleensä vain 1-2 kpl, joten aika pitkään saa etsiä sieltä lehtihyllystä), Helsingissä Stockalta.

Pirkko, mulle Claran blogi oli ihan uusi tuttavuus, lehtijutun kautta vasta löysin. Vähän häiritsee ne mainokset...

sanna, valkoisuutta vierastan minäkin, tykkään enemmän lämpimistä väreistä ja vaikka pienestä kirjavuudestakin. Tuossa Kloka hemissä on aika paljon sellaisia rakentamiseen ja tekniikkaan liittyviä juttuja, joista en ite niin välitä, mutta muuten se on jo aika lähellä täydellistä sisustuslehteä!

Lumikko kirjoitti...

Ai niin, sanottakoon tähän väliin, että löysin lehden vasta viime vuoden loppupuolella, joten kokemusta on vasta muutamasta irtonumerosta!

Liisa, voi kun kiva että ilahdutti! Aina välillä mietin, että onkohan täällä liikaa näitä sisustusjuttuja, kun lukijani vaikuttavat niin fiksuilta ja valveutuneilta...

Celia, mainio tuo sarvikuonotarina! En olekaan nähnyt tuota elokuvaa, vaikka suorastaan harrastan tanskalaisia elokuvia ja tv-sarjoja. Tanskastahan on tullut viime vuosina ihan ylittämätön elokuvamaa.

Hippokampustaja, varsågod!

Pellon pientareella, nettisivuja en älynnytkään etsiä, kiitti vinkistä :)

Rita, vanhoihin helloihin liittyy lämpimiä muistoja, olivatpa ne tehokkaita tahi eivät :)

Petriina kirjoitti...

Kivalta vaikuttaa tuo lehtilöytösi. Erilainen positiivisessa mielessä. Ja tuo tarjoamasi blogilinkki vaikuttaa myös ihan kiinnostavalta. Kiitos !

Lumikko kirjoitti...

Petriina, ole hyvä :)