sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Uni kokoaa ihmisen

Joskus väsymys on sitä luokkaa, että haluaisi nukkua viikon putkeen. Ei usko, että vähempi voisi riittää. Kun sitten yhdentoista tunnin yöunien jälkeen herääkin virkeänä ja mielensä takaisin saaneena, yllättyy iloisesti. Että uni osaakin restauroida ihmisen niin nopeasti! Aina se ei siihen pysty.
Ensi viikosta on tulossa alkuvuoteni työn- ja ohjelmantäyteisin. Toivon, että yöt eivät petä, vaan auttavat jaksamaan.  
Kokoavia, virkistäviä ja palauttavia yöunia teille kaikille!

18 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Pitkästä aikaa taas täällä. Nämä kuvat ovat ihanat! Ovathan ne Meijerin makkarista?

Osuitpa juuri oikeaan aiheeseen :) Olemme nimittäin viime yönä heräilleet metelöivän naapurin vuoksi. Kovin usein sellaista ei kyllä jaksaisi (ja onneksi hän muuttaa). Ainakin näin keski-ikäiselle uni alkaa olla äärettömän tärkeää, sillä arjessa ei jaksa ilman kunnon yöunia. Minäkin toivon, että omat yöni eivät pettäisi, vaan että saisin ammuisin lähteä pirteänä töihin.

Tuulella kirjoitti...

... siis aamuisin... (ei ammuisin)

Sirkku kirjoitti...

Voimia Sinulle toivotan ja sisua lähteä pakkasen sekaan..

Kirjailijatar kirjoitti...

Oioi, minä ihmettelen usein tuota samaa. Uni tosiaan toimii, ihan parasta lääkettä. Silti en aina malta nauttia sitä tarpeeksi.

milla kirjoitti...

Tsemppiä tulevalle viikolla ja niitä oikeita, levollisia yöunia! Niitä kaivataan täälläkin ja tuntunut, että voisi tosiaan nukkua sen viikon tai kaksi. Pitäisi malttaa nukkua enemmän.

Lumikko kirjoitti...

Tuulella, juu meijerin makuupömpelistä ovat :) Metelöivät naapurit voivat kyllä olla kohtalokkaita yöunien kannalta. Minulla meteli on usein päänsisäistä; etenkin jos olen tehnyt myöhään töitä, aivoja on vaikea saada rauhoittumaan.

Sirkku, kiitos toivotuksista; toivotaan että aurinko nujertaa pakkasen purevuuden!

Kirjailijatar, uni tekee ihmeitä silloin kun se on sellaista syvää ja tainnuttavaa. Minulla on viime aikoina ollut ongelmia pikemminkin unen laadun kuin määrän kanssa :( Onneksi välillä saa nukuttua oikein kunnolla!

Lumikko kirjoitti...

milla, kiitos, samoin sinne! Juu malttaa pitäisi ja lisäksi tyhjentää pää huolista ja stressistä siten, että uni uskaltaa tulla... Siinä en aina onnistu.

Petriina kirjoitti...

Kyllä unella on ihmeellinen voima korjata. Toivottavasti saat tarpeellisen määrän lepoa, jotta jaksat koko viikon. Ja tosiaan tarpeeksi sitä laadukasta lepoa.

Olen kärsinyt eriasteisesta unettomuudesta vuosia, tuntuu välillä siltä, että persoonallisuuskin on muuttunut sen myötä. Pystyisipä edes joskus nukkumaan yhdet yhdentoista tunnin unet... :-)

Nonna kirjoitti...

Tsemppiä touhukkaaseen viikkoon! Kun ei ole enää kaksikymppinen, huomaa, että ne pitkät unekkaat yöt ovat entistä tärkeämpiä!

Liisa kirjoitti...

Päänsisäinen meteli on kamalaa. Minulla varmin tapa saada pääni metelöimään on, että teen jotain työhön liittyvää vielä illalla. Ei IKINÄ pitäisi, mutta joskus kuvittelen että seuraava päivä on kevyempi kun pöytä on tyhjä. Tavallaan onkin,mutta se ei niin paljon lohduta jos sitten on pyöriskellyt ylikierroksilla yli puolenyön.

Uni on tärkeää ja nukkuminen ihanaa! Minäkin olen kärsinyt unettomuudesta ja tiedän miten kamalaa se on. Nykyään onneksi pystyn vaikuttamaan asiaan ihan omilla valinnoillani.

Pellon pientareella kirjoitti...

Tsemppiä työrutistuksiin täältä!! Täällä vähän samaa vikaa, ja nyt tuntuu että tälle viikolle on liikaa, kroppakin romuna ja kuntonyrkkeilemään pitäis mennä kolme kertaa (ma, to, la). No, aurinko ainakin näkyy, vaikka on kylmä. Entisessä elämässä unettomuus oli krooninen ongelma ja nukahtamislääkkeet otettiin joka ilta, onneksi niistä on enimmäkseen päästy. Hyviä unia!

Katjusha kirjoitti...

Unen tuoma voima on ihmeellinen! Tsemppiä viikkoosi! Ja ihanaa ystävänpäivää!

Pirkko kirjoitti...

Luulen ymmärtäväni, että kirjoitit unesta ensisijaisesti lepotilana, mutta ajatukseni laukkasivat siitä unennäköön. Uni on viisas juttu, hoitaa ja kokoaa ja nostaa esiin unohtuneita asioita, silloin kun nukkuja on tarpeeksi vahva ja kypsä muistamaan ja käsittelemään niitä. Jossain vaiheessa elämääni kirjoitin muistiin uniani, se auttoi ymmärtämään ja näkemään.

Pirkko kirjoitti...

Hajamielipirkko unohti sen, mikä oli päällimmäisenä: voimia viikkoosi ja hyvää ystävänpäivää!

Liina kirjoitti...

Nukkuminen on todella nautinnollista, voisipa siitä nauttia hereille ollessaan!

Maria kirjoitti...

Voimia päiviin ja ihania unia öihin♥

milla kirjoitti...

Katsoin eilen tämän ja ajattelin jakaa tänne, kun liippaa nuita kiusaamisjuttuja. Aika hurja juttu ja itsellä vaan pyöri päässä sanat ojasta allikkoon.

Suosittelen katsomaan.

http://areena.yle.fi/video/1297112558457

Lumikko kirjoitti...

Petriina, uskon että persoonallisuuskin voi muuttua, jos on jatkuvasti univajausta. Mulla on ollut sellainen hyväunisen identiteetti, ja nyt viime vuosina, kun univaikeuksia on ruvennut olemaan, olen välillä ihan hätääntynyt, että mitä tämä tällainen oikein on! Unen puute tekee minusta ärtyisän, masentuneen ja saamattoman -niin kuin varmaan useimmista ihmisistä.

Nonna, kiitos tsempistä! Näin on, olen nykyään paljon tarkempi yöunistani kuin nuorempana. Silloin niistä luopui herkemmin ja sinnitteli sitten väsyneenä töissä tai koulussa.

Liisa, minullakin on paha tapa tehdä töitä liian myöhään, silloin on tosiaan vaikea saada pää hiljentämään kierroksia. Usein käy niinkin, että päivällä työn takia mielestä torjutut (muut kuin työ)asiat alkavat myllertää mielessä vasta kun valot sammuvat.

Pellon pientareella, kiitos samoin sinne! Romuna oleminen kai kuuluu asiaan, kun aloittaa uuden urheiluharrastuksen; sehän on vain merkki siitä, että kroppaa on "ravisteltu" ja käytetty. Voimia viikkoosi, onneksi on aurinko :)

Katjusha, hyvää ystävänpäivää näin jälkikäteen toivottelen myös sinulle!

Pirkko, kiitos samoin sinulle, hyvää eilistä ystävänpäivää! Olen jo pitkään ollut aikeissa kirjoittaa uniani ylös, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Unet ovat kyllä ylittämättömiä itsetuntemuksen lisääjiä.

Liina, minäkin yritän välillä oikein pyydystää sen nukahtamisen nautinnollisen hetken, herkutella sillä, mutta ei se oikein onnistu :) Toista on sitten niinä unettomina öinä, kun unta ei näy eikä kuulu...

Maria, voi kiitos samoin sinulle!

milla, hitsi kun meillä on niin huono/hidas nettiyhteys, että areenasta on melkein mahdoton katsoa mitään (kuva ei näy ja ääni pätkii). Katson tämän kokonaan kun menen käymään äidilläni, nyt yritin alkua, mutta katkesi vähän väliä... Kiitos kun jaoit linkin!