torstai 5. toukokuuta 2011

Keittiöhaaveita, osa 6

Katsoin Lone Scherfigin 1960-luvun alkuun sijoittuvan An Education-elokuvan (2009) ja ihastuin sen keittiöihin. Ensin ollaan päähenkilö Jennyn (Carey Mulligan) äidinkielenopettajan, neiti Stubbsin (Olivia Williams) avokeittiössä. Tietyistä kuvakulmista Carey Mulligan muuten muistuttaa häkellyttävän paljon nuorta Katie Holmesia.

Ja sitten Jennyn oman perheen keittiössä. Ei yhtään hullumpi sekään. Myös elokuvan alkuteksteistä tykkäsin kovasti (ylin ja alin kuva).

14 kommenttia:

Miia Helenius kirjoitti...

Hei! En muista, olenko blogiisi aiemmin kommenttia jättänyt, mutta jätänpä ainakin nyt. minä kiinnitin huomioini ihan samoihin juttuihin kyseistä elokuvaa katsoessani :)

Lumikko kirjoitti...

Hei Miia! Olihan siinä paljon muutakin hyvää, mutta tästä opettajattaren asunnosta en saanut silmiäni irti. Vuorosanat menivät ohi, kun tiirailin vain sisustusta :)

Pienen mökin emäntä kirjoitti...

Suloinen keittiö! Kamomillapiha-sarjassakin on ihana keittiö, pysäyttelin kuvaa väillä voidakseni paremmin katsoa jotain jääkaappia, avohyllyjä tms.

Lumikko kirjoitti...

Pienen mökin emäntä, ahaa, pitääkin sitten katsoa sillä silmällä :) Pause-nappula on usein käytössä minullakin.

himalainen kirjoitti...

Lämmin ajatus tuo Afrikka tuli luokseni ja mukavan tuntoisia filmejä, voi sulla on hieno työ, onni :)
Katsoin pari viikkoa sitten Julia Childista elokuvan, se on pelastanut mun nämä kaksi viikkoa, mä olen kokannut ja taas kokannut ja todennut, että arjen pelastajia ovat ihanat filmit ja hyvä ruoka.

Mekin saadaan satelliittinäyttely tänne, ensi viikolla. Tykkään tuosta sanasta 'satelliittinäyttely'.

On kyllä kiinnostavan näköisiä keittiöitä, multakin menee joskus jotkut filmit melkein ohi, kun vaan tuijotan huoneita ja nautin siitä elokuvan maailmasta, väreistä ja tunnelmista ja yksityiskohdista.

milla kirjoitti...

Tuo sininen kaappi hyökkää silmille tuolta. Hyvällä tavalla. Nätti :) Kotoisia keittiöitä. Elokuvien ja sarjojen ympäristöä on kyllä mukava katsella.

Maria kirjoitti...

Voi tää oli kiva kirjoitus ja kuvat:D

Liisa kirjoitti...

Minua jotenkin puhutteli tuo jälkimmäinen keittiö enemmän. Ehkä se näyttää siltä että siellä on eletty paljon pidempään. Elokuvaa näkemättä veikkaan, että opettajan keittiö tulee muuttumaan enemmän.

Clarissa kirjoitti...

Olen nyt suurenellut noita kuvia ja tykännyt sekä todennut, että yhtä paljon tavaraa noissa keittiöissä on kuin meillä. Mutta onhan täälläkin jo eletty. Kun tytöt tulevat kotiin ja motkottavat tavarapaljoudesta, voin sanoa, että matkin An Education-elokuvan tyyliä;)

Pellon pientareella kirjoitti...

Kyllä vanhat keittiöt ja miljööt pesevät uudet, modernit 6-0. Nykyajan modernit, kylmät, kiiltävät pelkistetyt keittiöt ovat jotkut aika pelottavia melkein. On kyllä Holmesin näköä kuvien perusteella.

Aura kirjoitti...

Olipa viehättäviä keittiöitä. Itsellekin tuttu ilmiö, että elokuvan tarina menee ohi silmien, kun olen jäänyt pällistelemään jotain visuaalista seikkaa, maisemaa tms.

Tunnustan inhoavani nykyaikaisia keittiöitä. Erityisesti ne lastulevyiset vai mitkä lie kaapistot saavat inhoreaktion aikaan. Mietinkin tässä äskettäin että pitääkö itse hakea Starkilta lautaa ja nauloja, että saa edes kokopuiset kaapinovet (inhimilliseen hintaan).

Lumikko kirjoitti...

himalainen, aika paljon teen (puoli)ilmaiseksi, joten en aina tiedä "työn" hienoudesta...

Ai se Julia & Julie-elokuva? Olen halunnut nähdä sen, odottanut että tilaisivat kirjastoon, mutta ei ole näkynyt, höh.

milla, joo niin hyppää, mutta piristävästi :)

Maria, kiitos <3

Liisa, opettajan keittiö näyttää kieltämättä siltä, että siellä ei juuri kokkailla... Tuon alemman keittiön kohdalla ajattelin heti, että mitenköhän tapetit kestävät ruoanlaiton höyryjä ja käryä.

Clarissa, tavarapaljous on kodikasta, ehkä etenkin keittiössä :)

Pellon pientareella, näin on. En muutenkaan ole minimalismin ystävä, mutta keittiössä siitä tulee suorastaan kliininen vaikutelma, kuin oltaisiin leikkaussalissa tai jossain.

Aura, sama täällä. Meillä on sellaiset tavalliset kasari tai ysäri-keittiönkaapit, tylsät mutta siedettävät. Jos joskus saan johonkin huusholliin valita keittiökalusteet, haluaisin juuri 50- tai 60-lukua henkivät.

Bullukat kirjoitti...

Ihania kuvia. Kiitos niistä. Minä tyukkään tavaroista ja kodissa täytyy olla paljon tauluja ja kirjoja sekä vanhoja huonekaluja. Ei välttämättä mitään antiikkia.

Lumikko kirjoitti...

Bullukat, ole hyvä :) Kyllä, kirjoja ja tauluja pitää olla. Ja vanhaa, mutta ei välttämättä antiikkivanhaa. Samoilla linjoilla siis!