tiistai 7. joulukuuta 2010

Elefanttitalo

Maailmassa on todistetusti elänyt ainakin yksi ihminen, jolla oli täsmälleen samanlainen käsitys kodikkaasta asumisesta kuin minulla. Tai ihan niin ei ehkä uskalla sanoa, kun en tuntenut vertauksen kohdetta henkilökohtaisesti. Mutta melkein.

Tuo ihminen oli amerikkalainen kirjailija ja kuvataiteilija Edward Gorey (1925-2000), jonka kodista tehty kuvakirja on yksi tärkeimmistä omistamistani kirjoista. Kevin McDermottin Elephant House or, The Home of Edward Gorey (2003) on ehtymätön inspiraation ja lohdun lähde.

Kirjaa voi ostaa ainakin täältä.

11 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Ruutuikkunoita, vanhoja esineitä, kirjoja, kissoja, vanhaa puuta, kiviä, puusohvia. Kyllä vain.

Niina kirjoitti...

Kirjoja, kirjoja, kirjoja! Kasoittain kirjoja. Sellaisesta minäkin tykkään ja hyvä alku on jo olemassa. En tosin itse tykkää siitä, että kirjoja on kasoittain lattioilla, vaan niiden pitää olla jonkun päällä. Koiraihmisen huushollissa pitää pystyä imuroimaan ja kirjakasat tuppaavat kaatumaan.

Vuorovettä kirjoitti...

Kiitos taas! Gorey on ihan huikea. Olen koko päivän katsellut youtubesta. J.k. Adlibriksesta ja bookplussasta saa myös tilattua teoksiaan.

Millan kirjoitti...

Kissoja, kiviä ja kirjoja. Minustakin tärkeimmät sisustuselementit ovat siinä :)

Lumikko kirjoitti...

Pellon pientareella, niinpä, muuta ei minustakaan tarvita. Paitsi vilttejä, mutta kyllä niitäkin kirjan kuvissa vilahtelee :)

Kiva kun olet palannut takaisin pellon pientareelle!

Niina, minäkin suosin kirjakasoja jossain muualla kuin lattialla, siellä en niistä niin välitä. Mutta hyllyillä, hyllyjen päällä, yöpöydällä, sohvapöydällä, ikkunalaudalla...

Vuorovettä, minä yritän sitkeästi olla ostamatta enempää kirjoja... osoittautunee mahdottomaksi jossain vaiheessa, mutta olen niin kirjahullu, että pienikin ostolakko tekee hyvää sekä kukkarolle että notkuville hyllyilleni :) Gorey on kyllä kiehtova, muutoinkin kuin "sisustajana", koen vahvaa hengenheimolaisuutta.

Millan, samassa kirjassa on katkelma, jossa Goreyltä kysytään, mikä hän arvelisi olevansa, jos tulisi uudestaan maan päälle jossain toisessa olomuodossa. Vastaus oli kivi :)

Marikka kirjoitti...

Ihanaa! Mitäpä sitä ihminen tarvitseekaan muuta kuin kirjoja ja kiviä. Ja ehkä jokusen taulun.:)

Lumikko kirjoitti...

Marikka, aivan :) Ja jotain pehmeää, peiton vaikka.

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Noiden kirjojen, kivien ja peiton lisäksi takan ynnä villasukat jottei ihminen palellu :) Takka ainakin näkyy kuvassa :)

Lumikko kirjoitti...

vaarihiiri, kyllä, lämpöä tarvitaan erityisesti jalkojen ympärille -omani ovat aina jäässä, siksi tätä nykyä kahdet villasukat :)

wihtori kirjoitti...

Erityisesti nuo virtaheposet ovat ihania, ja hioutuneet vanhat puuesineet, ah !

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Näin minä muistelin, että myös Lumikko tykkää villatöppösistä :)