lauantai 11. joulukuuta 2010

Kömpisin nukkumaan

Femina 8/2010
Kodin kuvalehti 7/2010
Living etc 7/2010
Tykkään kukallisista pussilakanoista. Mitä ohuemmiksi kuluneet, sitä ihanammat iholla.

Joskus oikein, oikein väsyneenä haaveilen hotellihuoneiden pedantisti pedatuista sängyistä ja niiden puhtaanvalkoisista lakanoista. Mutta en haluaisi sellaisia kotiin. Enkä koskaan nuku hotelleissa niin hyvin kuin haaveilen nukkuvani, niin hyvin kuin kotona.

10 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Kyllä! Etenkin tuo Kodin Kuvalehden vihreä ihanuus...

Lumikko kirjoitti...

Jokke, jotenkin arvasinkin että nämä vihreät viehättävät sinua :)

luminen kirjoitti...

Minustakin nuo vihreet on ihanat :)

Lumikko kirjoitti...

luminen, niistä melkein näkee että ovat pehmeiksi ja ohuiksi kuluneet :)

TH kirjoitti...

Minulle myös kukikkaat oikein värikkäät ovat mieluisia, mutta ajattelen myös niiden seuraavaa elämää, matonkudetta tulee pussilakanasta aika paljon! Kirjava kude on siten kuluttajaystävällinen, että se kätkee helposti matolle tippuvat muruset eukö tahroja näy kovinkaan helposti edes eläinhuushollissa. 1960-luvulla sai jo ostaa pussilakanoita, ensimmäiset olivat Hämeenlinnan seudulla tanskalaisvalmisteita.
Jos sängyllä ei ole päiväpeitettä, värikkään lakanan hankkiminen vaatii enemmän päänvaivaa, kuten tuosta kuvavalikoimastasi näkyy ilmenevän.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä nukun juuri nyt hotellissa kuin tukki. Tai en juuri nyt, vaan muutaman tunnin päästä. Täällä on hyvä, tukeva patja. Ja päivät ovat niin rankkoja, että uni kyllä maittaa. Mukavaa viikonloppua!

Pirkko kirjoitti...

Kauniita lakanoita! Tämä on pieni paradoksi: itselleni en kukallista halua, mutta ihailen sitä usein muiden sisutuksissa ja vaatteissa. Kaikki viime vuosina hankkimani vuodevaatteet ja pyyhkeet ovat olleet valkoisia. Hotelleissa taistelen tyynyjen kanssa; ovat mielestäni järjestään liian korkeita, suuria, muhkuraisia. Siinä sitten tuupin niitä pitkin yötä minne milloinkin ja löydän ne usein aamulla lattialta.
Hyvää viikonloppua ja riittäviä mahdollisuuksia kömpiä juuri oikeanlaisten lakanoiden väliin!

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Kaikki kankaat hyvin ihanaisia ja pirtsakoita :) Mitä nukkumiseen tulee, mulla selkä reistaillu ja on joutunu tuon tuostaki kääntään öisin kylkeä (käsillä joutunu itsensä toiseen asentoon punnaamaan), no otin yksi ilta ja virittelin itseni nukkumaan sellaiseen retkisänkyyn (muistuttaa vanhaa hetekkaa se pohja) ... en heränny koko yönä kertaakaan eikä näköjään ollu tarvetta asennon vaihtoon :) Ihmeellinen yö :)

Lumikko kirjoitti...

TH, en ollut tajunnutkaan että pussilakanat ovat niin uusi keksintö. Mutta nyt kun asiaa ajattelen, niin isovanhempieni huushollissa ei koskaan käytetty pussilakanoita, edes 90-luvun loppupuolella, jolloin molemmat isovanhempani olivat vielä elossa. Eivät olleet tottuneet. Heillä oli aina villainen huopa ja sen alla valkoinen lakana.

Itse en aina jaksa/viitsi pedata sänkyä, joten on kätevää jos pussilakana miellyttää silmää; silloin petaamattomuus ei niin häiritse.

Kirjailijatar, uskon sen, ulkomaanmatkoilla kyllä helposti väsyy niin perusteellisesti, että uni maittaisi missä vain. Omat "huonot" hotellikokemukseni ovatkin olleet enemmän sellaisia 1 yö hieno(hko)ssa hotellissa-tyyppisiä, joilta on odottanut lepoa ja hemmottelua, ja sitten kun aamulla onkin ollut kaikkea muuta kuin levännyt olo, niin on vähän pettynyt.

On mulla tietysti niitä toisenlaisiakin huonoja kokemuksia, torakkahostelleja sun muita, mutta ne ovatkin kokonaan toinen juttu :)

Pirkko, minä olen niin hulluna kaikkiin printteihin ja kuoseihin, että en kerta kaikkiaan malttaisi ostaa valkoista. Mutta paradoksi tässäkin, kun sitten kuitenkin haaveilen niistä hotellien mankeloiduista, valkoisista lakanoista. Jotain rauhoittavaa ja levollista niissä vain on.

Tuo on aivan totta, että hotellien tyynyt ovat lähes aina epäkelpoja: liian pulleita, liian litteitä tai muuten vain muhkuraisia. Toinen mikä aiheuttaa mulle ongelmia on kokolattiamatto (menee nenä tukkoon).

vaarihiiri, selkäkipu on kyllä takuuvarma yöunien viejä, mulla oli loppukesästä noidannuoli ja siinä ei kyllä paljon nukuttu. Toivottavasti selkäsi rauhoittuu pian!

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Juu, kävin nyt jopa sellaisella kansanparantajallakin tutkituttamassa selkää, siellä on joku nikamajuttu jumissa. Täytyisi vaan venytellä, kuin kissa konsanaan :)