torstai 10. maaliskuuta 2011

Kirjastokassi


Minulla on paljon kangaskasseja. En tykkää luonnonvalkoisista, joten melkein kaikki valkoiset olen värjännyt. Vieläkin harmittaa yksi järjettömän hieno Berliinistä ostettu kassi, johon oli painettu kuva. Olin varma ettei väri tarttuisi kuvaan vaan värjäisi ainoastaan puuvillan, mutta väripä olikin niin peittävää, että kuvaa tuskin erottaa enää. Kassi on nyt ihan tavallinen, yksivärinen kangaskassi. Vain minä tiedän, että siellä harmaan alla on taideteos.

Viime aikoina olen käyttänyt kirjastokassina tätä kukallista.


*edit* Kävin tänään pitkästä aikaa maakuntakirjastossa (pienemmissä sivukirjastoissa käyn kerran pari viikossa) ja olin taas aivan haltioitunut valikoiman laajuudesta. Paikan päällä selailin uusimman Maalla-lehden ja luin Riikka Pulkkisen ja Elina Hirvosen haastattelut Kirjasto-lehdestä. Kotiin asti pääsivät kukallisessa kassissa alkuvuoden Sight&Sound-lehdet, tanskalaisia Bo Bedre-sisustuslehtiä, Inception- ja Soul Kitchen-elokuvat sekä Vuoroveden Katjan esikoisromaani Odelma. Ja Tuo tullessas, vie mennessäs-hyllystä (mikä fantastinen keksintö!) löytyi vielä mielenkiintoinen kirja rajoista kulttuurimaantieteen näkövinkkelistä. Oi onnea!

14 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Ihana kassi! Minulla on kirjastokassina hieman samantapainen, tätini Pariisista tuoma perhoskuvioinen kassi. En itse ole koskaan käynyt Ranskassa (vielä!), mutta tuon kassin kanssa minulla on aina jotenkin ranskalainen olo. :)

Hippokampustaja kirjoitti...

Kassifriikkinä iloitsen mm. siitä, että jälkipolvestakin on tullut kangaskassi-ihmisiä...

Katja kirjoitti...

Nostalgisen kaunis tuo ruskea. Minä tuon lukemista yleensä vähintään neljälle, joten reppu on täällä ensisijainen kirjastokassi näille niskoille.

J.K. Jäi kiinnostamaan, millainen kuva jäi Berliini-kassin väripimentoon?

Petriina kirjoitti...

Kaunis on kirjastokassisi ! Minulla on yleensä kirjastoon mennessä sellainen "box-bag" , ainakin silloin kun menen sinne lasten kanssa. Sellainen kassi kestää vaikka mitä !

Liisa kirjoitti...

HUH! Minä jo pelästyin että alat selostaa kassin sisältöä ja sitten minä taas hurahdan johonkin ja alan pohtia ja kommentoida ja kirjoittaa juttuja tuonne omalle puolelleni. Vaikka kyllä siinä niin voi nytkin käydä! Ja kassiasia sinänsä taas uhkaa purkautua Ihanaan Viritykseen. Pelottavaa.

Liisa kirjoitti...

... apua, tuliko tuo Edit tässä kirjoittaessani vai oliko se siinä jo???

Lumikko kirjoitti...

Lumiomena, kuulostaa ihanalta tuo ranskalaiskassisi! Kirjastokäynteihin tulee sellaista ylimääräistä hohtoa kun kassi on hieno, eikä mikä tahansa muovipussi.

Hippokampustaja, toiset ovat kenkäfriikkejä, toiset kangaskassifriikkejä ;) Minä kuulun ehdottomasti jälkimmäisiin.

Katja, kävinkin tänään kirjastossa ja sain vihdoin Odelman! Kirjan kansi on todella kaunis, parempaa ei voisi kuvitella.

Se kassi oli Redspective-nimisestä liikkeestä, jossa myydään itäeurooppalaisten ja venäläisten graafikoiden ja taiteilijoiden tekemiä printtejä (paitoja, kasseja, julisteita...). Ne ovat aivan erilaisia kuin mitkään missään näkemäni, piirrosjälki on herkkää, elävää ja melankolista, muistuttaa vähän jotain Outi Heiskasta tms. Ostamassani kassissa oli yksi tällainen vähän alakuloinen hahmo/olento, mutta sen herkät ääriviivat tosiaan katosivat liian tumman tekstiilivärin alle. Kyllä harmitti oma tyhmyyteni.

Petriina, kuulostaa kestävältä :) Minun kukkakassini on just sopiva omille lainoilleni, jotka ovat enimmäkseen kevyitä dvd-elokuvia ja lehtiä + 1-2 kirjaa kerrallaan (käyn tosiaan aika usein kirjastossa).

Liisa, hihii, se edit tuli vasta hetki sitten :) Olin niin innoissani tämänpäiväisestä kirjastokäynnistäni, että piti taas vähän mainostaa kirjastoinstituutiota (olen niiiin fani!).

milla kirjoitti...

Kaunis kassi :) Minä aina hypistelen kirpparilla kankaita ja mietin: "tästähän voisi tehdä kassin". Muuta en oikein osaisikaan ja useat kankaat näyttäisivät hyvältä kassina/kassissa. Tänään juuri näin yhden vanhan kankaan. Sinisen, jossa pieniä valkoisia kukkakuvioita. Hyvä kassi siitä tulisi.

Ehkä innostun tämän myötä tekemään yhden kassin jostain kauniista kankaasta! Sille olisi ihan oikeasti tarvettakin. Kahdessa kangaskassissani on liian pitkät kantonauhat ja kun olen melko lyhyt niin kassia on hankala kantaa. Se laahaa maassa ellen kanna olalla. Lomaakin olisi ompeluun sopivasti jäljellä. Taisin innostua :)

milla kirjoitti...

Ai niin. Edit:in huomasin vasta nyt. Minulla on myös kirjastosta toi Soul Kitchen lainassa. En ole vielä katsonut. Vaikutti mielenkiintoiselta.

Gabriela Von Bohlen kirjoitti...

Puuvillakassi on kyllä välillä hankala Suomen talvessa, jos tulee vaikka räntää.

Lumikko kirjoitti...

milla, sininen kangas pienillä, valkoisilla kukilla kuulostaa herttaiselta :) Minä joudun oikein hillitsemällä hillitsemään itseäni kun näen jonkun ihanan kangaskassin, en oikeasti tarvitse niitä enää yhtään enempää... Jos osaisin ommella, mulla olis varmaan vielä tuplasti enemmän kasseja!

Gabriela Von Bohlen, voihan se olla. Itse turvaudun räntäkelillä yleensä autoiluun.

Maria kirjoitti...

Puuvilla kassia ei päihitä mikään:D Kiitos niin monesta lukuvihjeestäsi.
Hyvää loppu viikkoa sinulle.

Pellon pientareella kirjoitti...

Oi, mulla on Odelma varauksessa. Mulla on myös kangaskassit aina mukana ja lisäksi on kangaskassiompelusuunnitelmia ja -kankaita ihan riittävästi... Kieltämättä tuo kukkakassi on vähän liian tyttömäinen mun makuun ;). Kirjastot ovat niin ihania paikkoja ja yksi ammattihaaveeni oli mennä töihin kirjastoon.

Lumikko kirjoitti...

Maria, ei niin :) Samoin sinulle!

Pellon pientareella, joo en ihan voi kuvitella sinua liikenteeseen tuollaisen täti monika-kukkakassin kanssa ;)

Kirjasto olisi mullekin ihanteellinen työpaikka. Tosin saattaisin ahdistua siitä runsaudenpulasta, kun kaikkea ei kuitenkaan ehtisi lukea/katsoa, ja koko ajan tulisi lisää mielenkiintoisia kirjoja, lehtiä ja leffoja. Tarkemmin ajateltuna se taitaisikin olla vähän turhan stressaava työpaikka mulle; stressaantuisin virikkeiden paljouden ja ajan vähyyden yhdistelmästä.