maanantai 21. maaliskuuta 2011

Blogitunnustuksia, osa 2

Täällä taas, voimaantuneena ja muumiviisastuneena ♥
Meijeri sai jo aikaa sitten tunnustuksen Kirsiltä sekä hiljattain myös Anulta ja Ninjalta, kovasti kiitoksia! Olen vastannut tunnustusten mukana tulleisiin kysymyksiin täällä ja täällä, joten vastailen nyt tuon jälkimmäisen postauksen yhteydessä kehittelemiini lisäkysymyksiin, joihin ilahduttavan moni omassa blogissaan tarttui.

+6.Miten bloggaamisesi on muuttunut matkan varrella?
Muutoksia on kahdenlaisia. Toinen liittyy sisältöihin, siihen mitä, mistä ja miten kirjoitan. Skaala on laajentunut, tyyli muotoutunut ja henkilökohtaisuus lisääntynyt.

Toinen muutos liittyy kävijämäärien kasvuun. Trafiikki on lisännyt vuorovaikutteisuutta ja vaikuttanut vähintään alitajuisesti myös sisältöihin. Olen tietoisempi lukijakunnan olemassaolosta ja sen monenkirjavuudesta.

+7.Parasta mitä sinulle on blogisi myötä tapahtunut?
Olen saanut vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kivojen ja fiksujen ihmisten kanssa. Olen kehittynyt ja saanut varmuutta kirjoittajana, ajattelijana ja ihmisenä. Aivoni pysyvät tämän harrastuksen myötä paremmin liikkeessä.

+8.Kadutko jotakin postaustasi?
En kokonaisuudessaan. Yksittäisiä lauseita, sanavalintoja, jopa kursivointeja olen katunut. Olen korjannut ne jälkeenpäin.

+9.Tekisitkö jotain toisin, jos aloittaisit bloggaamisen vasta nyt?
Olisin rohkeammin ja pelottomammin oma itseni. Pitäisin puoleni, mutta välttäisin provosoitumista niin täällä kuin muuallakin*.
En siksi, etteikö siihen toisinaan olisi aihetta, vaan siksi että siihen tuhlautuvalle energialle on parempaakin käyttöä.

+10.Millaisia blogeja itse luet/katselet mieluiten?
Niin monenlaisia, että tähän on helpompi vastata negaation kautta. Vierastan blogeissa samoja asioita kuin elävässä elämässäkin. Kovuutta ja yksioikoisuutta, besserwisseriyttä, maailmasta irrallaan olevaa itsekeskeisyyttä, new agea ja sisäistettyä kaupallisuutta. Jos blogin tai sen pitäjän arvomaailma on selkeästi kovin kaukana omastani, en viihdy.

Jäljelle jää siis valtava määrä luettavaa ja katseltavaa. Viime kädessä tärkein on blogin takaa hahmottuva persoona. Jos ihmisestä pitää, hyvin todennäköisesti pitää hänen blogistaankin. Ja toisin päin.

Muumimagneetit ostin itselleni läksiäislahjaksi jäätyäni pois edellisestä työpaikastani.
*Siitäkin huolimatta, että Perttu Häkkinen osui naulan kantaan poleemisella kolumnillaan viimeisimmässä Nyt-liitteessä (11/2011). Katkelma Häkkisen tekstistä:
"Nykyisessä mediakulttuurissa kyseisen kiihotuksen hankkiminen on pornografian tapaan luvattoman helppoa: tarvitsee vain piipahtaa vaki-inhokkinsa blogissa, ja kutkutus on taattu. Loppupäivä kuluu rattoisasti kirjoittajan idioottimaisuutta taivastellen.

Parhaimman tyydytyksen saa, kun kommentoi blogia oikein ilkeästi ja löytää vielä hengenheimolaisia. Olo on kuin orgasmin jäljiltä, mieli on tyyni ja laiska. Joskus käy tosin katalasti, kun nuijapää on sanonut tai kirjoittanutkin jotain lähes tolkullista.
(...)
Ilman toisiamme eläisimme närkästyksen tyydyttymättömällä jättömaalla. Ja siellä vasta hirveitä asioita tapahtuukin."
Kokonaisuudessaan Ärsytyksen hippasleikki on luettavissa täällä.

12 kommenttia:

Pienen mökin emäntä kirjoitti...

:) Muumeilla on vastaukset ;). Hyvää maanantain vastaista yötä ja alkavaa viikkoa Meijeriin!

Lumikko kirjoitti...

Muumeilla on ;) Mukavaa viikkoa sinne pieneen mökkiin, tiistaina pitäisi tulla postia!

Maria kirjoitti...

Muumit ovat elämäntaidon asiantuntijoita.Ja olen iloinen kun tulit takaisin.Hyvää tätäkin viikkoa Lumikko ♥

TH kirjoitti...

Nuuskamuikkunen on kyllä oikeassa. Kaikkihan me mukavuudenhalussamme ajattelemme kaikenlaisista velvollisuuksista niin. Sellaisen esiinnostaminen oli sitä kuuluisaa 70-lukua, ja voi miten paljon löytyikin vapaudenriistoa!

Oikea elämä alkaa sitten vasta, jos niitä asioita, jotka tuntuvat tuollaiselta työssäololta, käsittelee omassa mielessään ja alkaa pitää niistä. Työelämä tulee paljon antoisammaksi ja ennen muuta sellainen työtoveri on helpompi kestää, joka ei purnaa. Pitkää ja mukavaa työikää ei mikään voita, se on paljon antoisampaa kuin parisuhteet.

Katja kirjoitti...

Kiva, kun palasit. :) Provosoitumista minäkin välttelen. Herättelee sellaista keljua kuonaa, joka saa minun puolestani rauhassa maatua mullaksi.

wihtori kirjoitti...

Viikko alkaa hyvillä mielin huomattuani, että olet taas läsnä omilla ihanilla postauksillasi, mukavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jee! Kaksi päivän parasta: että olet palannut ja että työpäivän päätteeksi sovittu palaveri oli PERUTTU.

Ja ajatuksia herättävää tekstiä, taas. Kiitos.

t. Tuike

Tuulella kirjoitti...

Mukavaa, että tuntuu paremmalta!

Viisasta tekstiä sekä sinulla että Häkkisellä. Minäkin säästän energiani positiivisia tuntemuksia aikaansaaviin blogeihin. Pysymällä poissa jostakin paikasta voi välttää provosoitumisen ;)

Ja kyllä nuo muumit ovat hellyttäviä. Miten Nuuskamuikkunen onkin aina niin vakaa ja viisas?

milla kirjoitti...

Muumit tietää kyllä. Eräskin osuva sarjakuva leikattu talteen.

Kiva, että palasit :)

Lumikko kirjoitti...

Maria, oli kiva tulla kun sinä ja muut ihanat blogikaverit olette olemassa :) Hyvää viikkoa myös sinne!

TH, työ on kyllä tärkeää. Työ ja rakkaus, niinhän sitä sanotaan. Oma ratkaisuni työn antoisuuden lisäämiseksi on ollut alan vaihto.

Katja, tauko teki hyvää vaikka jäikin lyhyeksi :) Minä en aina ole osannut provosoitumista vältellä, mutta sitäkin voi onneksi oppia.

wihtori, ihana kuulla!

Tuike, voi vitsi miten kivoja kommentteja teillä, tosi mukava kuulla. Ja kiva että pelastuit palaverilta :)

Tuulella, on tosiaan hyvä älytä pysyä poissa paikoista, joissa saa vain verenpaineensa kohoamaan. Nuuskamuikkunen on kyllä ihan huippu, vaikka varmaan hänelläkin on omat ongelmansa :)

milla, meidän paikallislehdessä ilmestyy muumisarjakuva, olen monet stripit leikannut talteen :) Ovat niin hauskoja, viisaita ja lohdullisia!

Valkoinen kirahvi kirjoitti...

Olipa näitä ihana lukea. Sinulla on mietittyä muumienergiaa, josta pidän. Ihana, että löysin tänne blogiisi!

Lumikko kirjoitti...

Valkoinen kirahvi, "mietitty muumienergia" kuulostaa mukavalta - sellaiselta että sillä kyllä pärjää :) Taidanpa muistuttaa itseäni heikolla hetkellä mietitystä muumienergiasta.

Minäkin olen iloinen siitä, että löysit tänne. Ja minä sitä kautta Opuscoloon!