sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Porkkanapäivä

Pitkästä aikaa muutama ruokakuva. Jääkaappiin oli kertynyt kumman paljon porkkanoita, joten meillä oli tänään porkkanaruokapäivä. Lounaaksi porkkanamunakasta, iltaruoaksi porkkana-pinaattigratiinia, fetasalaattia ja porkkanaraastetta. Olipa porkkanainen olo päivän päätteeksi! Mutta maukkaita olivat kaikki ruokalajit, kiitos ihanan luovan kotikokkini A-P:n ♥

Vinkki huomiselle: Sydney Pollackin Tulkki-elokuvan päähenkilöllä (Nicole Kidman) on niin mukavasti sisustettu asunto, että ostin leffan aikoinaan omakseni ihan sen takia. Vilkaiskaapa huviksenne, elokuva tulee Sub TV:ltä maanantai-iltana.

9 kommenttia:

Karenina Unska kirjoitti...

Namsis, näyttääpä mahdottoman hyvältä semminkin kun tulin itse popsineeksi pelkkiä soijapyöryköitä :D

Porkkana on sitäpaitsi hyvää!

wihtori kirjoitti...

Oranssia voimaa parhaimmillaan, jep !
Mä syön raakoja porkkanoita 2-3 päivässä :)

Downshifter Molly kirjoitti...

Tämä ilahduttaa ruokapostausten ystävää, kuvat on kauniita. Porkkana on vieläpä edullista, jopa luomuna mahtuu säästäjänkin budjettiin.

milla kirjoitti...

Porkkana on niin hyvä kaikkeen ja kuten yllä sanottu, edullinen (jopa luomuna, mielestäni). Oma sato on aina jäänyt ihan pieneksi.. eihän niistä kasvanut edes kunnon porkkanoita. Sellaisia kirppuja.

Joo, tänään syödään porkkanaa :) Meilläkin kertynyt jostain syystä useampi pussi (tai niiden jämiä). Popsi popsi porkkanaa.

Katja kirjoitti...

Porkkanat ovat olleet mielessä täälläkin. Porkkanakeittoa syöty, herkkuamme (keitetään pehmeiksi sipulin kanssa, soseutetaan, sekaan paketillinen mustaa Koskenlaskijaa), ja on tarvittu lumiukolle nenäksi. Tällä viikolla vien vauvoille oranssin ja annan porkkanoita ison pinon katseltaviksi, kosketeltaviksi, kopsuteltaviksi, tuoksuteltaviksi.

Kidman-leffaa vinkkasi mieskin aamulla. Kiitos, kun muistutit myös sinä. Katson sisustussilmällä.

Valoisaa viikon alkua!

Maria kirjoitti...

Kiitos leffavinkistä ja kyllä vaan meilläkin menee porkkanaa-parhaiten sosekeittoina eri juustojen ja just leivottujen sämpylöiden kanssa-
Hyvää naisten viikkoa sinulle♥

Pellon pientareella kirjoitti...

Nam, hyvä A-P :)! Ihme juttu, laitoin jostain syystä tuon leffan tulemaan nauhalle, vaikken olekaan mikään Kidmanin ihailija. Täytyykin katsoa sitten sillä silmällä.

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Hmmmm ... vesi kielellä lueskelen näitä sun "porkkanavouhotuksias" täällä :))) Osaat olla niin kettu, että mulla tulee nälkä, tähän aikaan aamusta? :D Koska oot noin ovela niin "rankaisisin" sua nyt silläviissiin, että kirjoittaisit KAIKKI nuo yllä mainitsemasi porkkanapäivällisesi tänne miltei välittömästi muutamien päivien sisällä ( ... ja varmuuten vuoksi laittaisit ne vaikka varmuuskopiona tuonne mun omaan blogiin, hiirivaari ... jos satun hukkaamaan ne täältä ... kun käyn täällä satunnaisesti vain yövuoroissa taikka öisin kotona jos satun jääkaapille hairahtumaan ... päiväsaikaan en netissä kuljeske ... jos en sitten aamuöisin töistä :D)

Porkkana-pinaattigratiinia ja porkkanamunakas jäi mietityttään ... (porkkanaraaste meillä luonnistuu :D)

Nyt tallustan jääkaapille ... nuo sun kuvat sai sen aikaan :)

Lumikko kirjoitti...

Karenina, porkkana on hyvää, halpaa ja terveellistä! Ja läheltä :)

wihtori, sulle tulee varmaan sitten hyvä rusketus kesällä ;)

Molly, kiitos, välitin kuvakehut kokille!

milla, kirpuiksi jääneet pikkuporkkanatkin ovat kyllä tosi söpöjä. Etenkin jos ovat vielä itse kasvatettuja :)

Katja, tosiaan, lumiukothan olisivat nenättömiä ilman porkkanoita! Mistäköhän johtuu, etten ole aikoihin nähnyt lumiukkoa, en ainakaan porkkananenäistä? Ovatko ne jotenkin vähentyneet vai olenko vain liikkunut väärissä paikoissa?

Kivaa viikkoa sinnekin! Odottelen vielä sitä varausta kirjastosta...

Maria, sosekeitot ja tuoreet sämpylät: nam! Mukavaa naistenpäivän iltaa ja loppuviikkoa sinulle myös.

Pellon pientareella, joo nyt se on reissussa ja olen ihan omien kokkausteni varassa. Ei siis enempää ruokakuvia tällä viikolla ;)

Nicole Kidman on muuten harvinaisen luonnollisen näköinen tuossa Tulkki-leffassa. Tosi paljon nätimpi ilman niitä botoxilla turvotettuja huulia, jotka varastivat kaiken huomioni uudessa Rabbit Hole-elokuvassa.

vaarihiiri, hih, kiva jos herahti vesi kielelle kuvista! Resepteistä mulla ei ole tietoa kun en ollut itse kokkaamassa näitä porkkanapöperöjä...