perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kolme kuvaa

Sain Raitapaidan Pirkolta tunnustuksen, johon liittyi kolmen kuvan haaste. Kiitos Pirkko!

Ideana oli siis julkaista kolme omaan elämään tavalla tai toisella liittyvää kuvaa ja kertoa niistä. Valitsin kolme kuvaa kolmesta eri maasta. Minulla on taipumus matkustaa yhä uudestaan ja uudestaan samoihin maihin ja kaupunkeihin. Kiinnyn ja rakastun niihin kuten ihmisiin, haluan tavata mahdollisimman usein tai edes silloin tällöin, tutustua ja syventyä.

Tämä kuva on Espanjan Andalucíasta, jossa olen viettänyt yli puoli vuotta elämästäni. Andalucíassa rakastan anteliasta aurinkoa, merta ja vuoria, sitruspuita, palmuja ja aniliininpunaisina hehkuvia ihmeköynnöksiä, Sierra Nevadan lumipeitteisiä huippuja, kaupunkien arabivaikutteita, Granadan Albaicinin kapeita kujia, hämäriä teeterioita ja tuaregien makeaa minttuteetä, Cádizin värikkäitä taloja, Gibraltarin apinoita, valtamerien kohtaamista Tarifan edustalla ja hyvällä säällä näkyvää Afrikan rannikkoa.

Tämä kuva on Italian Bolognasta. Rakastan erityisesti Firenzeä ja Ravennaa, mutta myös Riminin fellinimäistä vanhaa kaupunkia, Bolognan katettuja jalkakäytäviä ja Venetsiaa. Pizzaa, pastaa ja proseccoa, piazzoja ja palazzoja.

Roomassa ja Milanossa en ole koskaan käynyt. Toivoisin pääseväni joskus Veronaan. Ja Sisiliaan.

Alin kuva on Pariisista, joka on minulle pääkaupunkien ehdoton ykkönen. Monumentit ja katedraalit luovat komeat puitteet kaupungin suurimmalle nähtävyydelle, joka on sen kaduilla ja kortteleissa tapahtuva elämä itse. Monikulttuurinen Pariisi on niin täynnä aistittavaa, koettavaa ja löydettävää, ettei se koskaan tunnu jo nähdyltä. Toukokuussa teen kahdeksannen inspiraatiomatkani Pariisiin.

Tunnustus on tarkoitus jakaa eteenpäin kolmelle blogille, joten olkaapa hyvät Downshifter Molly, Vuoroveden Katja ja Hippokampustaja!

12 kommenttia:

Hippokampustaja kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta! Pengon huomenna kuvia...

onnenpäivänen kirjoitti...

Hienot kuvat ja mielenkiintoinen tehtävä!

Katja kirjoitti...

Kiitos! Mieluusti tartun tähän (jos vain löydän sopivat kuvat sekalaisista arkistoistamme). Kävimme Veronassa viime kesänä. Ohikulkumatkalla. Pysähdyimme syömään, minä kuvasin kadunvarsijulisteita.

Andalucia näyttää ihanalta. Voi tuota avaraa tilaa ja taivaan määrää!

Aura kirjoitti...

Ihanat kuvat ja herkulliset kuvaukset herättivät nyt kyllä sellaisen matkakuumeen että... Erityisesti tuo Andalucia houkuttaisi. Googlailinkin sitä tässä ihan vähän aikaa sitten, kun Puutarhaetsivien yksi jakso oli kuvattu siellä päin, ja havahduin siihen miten upeasti siellä yhdistyy niin moni minua kiinnostava seikka, juurikin noita mitä mainitsit. Kuviesi kohteista Pariisi on ainoa missä olen käynyt, ja rakastin sitä täydestä sydämestäni!

Kermaperse kirjoitti...

Sinä senkin! Nyt tekee mieli matkustaa!

Kirjailijatar kirjoitti...

Kiitos, näitä oli tosi kiva lukea. Minä taas yleensä haluan matkustaa aina uusiin paikkoihin, mutta on muutama kaupunki, joihin voisin koska vaan matkustaa uudelleen, jos se olisi mahdollista. Pariisi on yksi niistä.

Lumikko kirjoitti...

Hippokampustaja, eipä kestä :)

onnenpäivänen, kiitos! Mielenkiintoinen oli, näitä voisi tehdä vaikka joka viikko.

Katja, kiva jos tartut. Oi, oliko Verona ihana? Joku periaatteessa halpa lentoyhtiö (en nyt muista mikä) näytti aloittaneen suorat lennot sinne, mutta aika kovissa hinnoissa olivat ainakin toukokuun matkat, kun muutama viikko sitten niitä katselin.

Aura, Andalucia vie kyllä sydämen, voin suositella erityisesti vähän isompia kaupunkeja (suosikkini Granadan lisäksi mm. Sevilla, Cordoba ja mainettaan mukavampi Malaga). Ai Puutarhaetsivissäkin oltiin siellä..? Harmi kun en nähnyt. Sellaisen jakson näin, jossa olivat joko Italian tai Ranskan Rivieralla. Ihanat maisemat sielläkin.

Kermaperse, toivottavasti pääset matkaan :)

Kirjailijatar, uusiinkin paikkoihin on toki mukava matkustaa, haaveilen esimerkiksi Korsikasta, Cap Verdestä ja Dubrovnikista. Sitten on paljon sellaisia paikkoja, joissa olen ollut kerran tai pari, ja tuntuu että se riittää. Ettei tee erityisemmin mieli palata. Mutta Italia, Espanja ja Ranskassa Pariisi ovat sellaisia, joihin aina kaipaan takaisin. Niiden lisäksi myös Islanti, jossa olen käynyt vasta kerran. Ja Portugali, mutta ei niinkään Lissabon vaan esimerkiksi Coimbra ja Evora.

Ai kun onkin ihana muistella tekemiään matkoja -se vähän lohduttaa silloin, kun matti kukkarossa estää matkustamasta mihinkään :)

Downshifter Molly kirjoitti...

Kiitos Kaunis, haaste otetaan iloisesti vastaan! Minunkin ikuisuuslemppareitani ovat Espanja, Italia, Portugali ja Pariisi. Ja sitten tietysti Kreikka ja Tukholma. Ainoa harmi näissä rakkaussuhteissa on, etten taida ikinä enää päästä mihinkään muualle. Samoin haaveilen Kroatiasta. Korsika olisi ihana kesälomasaari, voi jos joskus olisi mahdollisuus vuokrata sieltä vaikka hetkeksi talo. Palmassa Mallorcalla haluaisin myös käydä, kaupunki näyttää ihanalta.

Hauskaa Vappua Meijerille!

Lumikko kirjoitti...

Molly, ole hyvä! Meillähän on sitten samat lempparikohteet. Kreikassa en ole koskaan käynyt, olen ollut niin uskollinen noille läntisen Välimeren maille :) Pohjoismaista mulle läheisin on Tanska, jossa olen asunut vuoden ja käynyt kymmenkunta kertaa. Köpis on ihana kesäkaupunki.

"Ainoa harmi näissä rakkaussuhteissa on, etten taida ikinä enää päästä mihinkään muualle" -hihih, mulla on tuota samaa ongelmaa. Nyt toukokuussa oli tarkoitus lähteä Kroatian Dubrovnikiin, mutta halpa hinta ratkaisi pelin taas kerran Pariisin hyväksi (enkä ollut pahoillani, vaikka sinne Dubrovnikiinkin vielä joskus haluan!).

Katja kirjoitti...

Lumikko, poikkesimme vain Veronassa matkalla Venetsiasta Bergamoon. Nappailin kuvia kadunvarsijulisteista. Amfiteatterin näimme ja Piazza Bralla ruokailimme, bongasimme Shakespeare-patsaan ja seinään hakatun Verona-sitaattinsa ("There is no world without Verona walls...")

Matkasimme Ryanairilla (+ bussilla + junalla + autolla). Hinnat heittelevät ko. yhtiöllä tosiaan edullisista kohtuukalliisiin.

Lumikko kirjoitti...

Katja, meillehän kävi viime syksynä nolosti, kun jäätiin Ryanairin koneesta Pirkkalan kentällä... Kirjoitin siitä täällä blogissakin: http://meijerielamaa.blogspot.com/2010/10/lohtureppu.html

Sen verran jäi ko. seikkailusta hampaankoloon, että nyt lennetään (Pariisiin) Blue1:lla. Muistelisin, että se uusi Veronan reitti olisi Norwegianilla, mutta saattoi olla myös Air Baltic tai joku muu vastaava. Kaikista muista halpalentoyhtiöistä mulla on vain hyvää sanottavaa paitsi Ryanairista... en ehkä vain tahdo täysin tunnustaa omaa tyhmyyttäni :)

Italiassa on ihanan halpaa matkustaa junalla, tai oli ainakin vielä pari vuotta sitten. Olen parikin kertaa lentänyt siellä johonkin ja reissannut sitten junalla kaupungista toiseen.

Katja kirjoitti...

Kävin lukemassa. Olihan kelju kohtalo teillä! Me olemme Ryanairia käyttäneet kahdesti ihan tuon lähikentän takia, ei ongelmia - paitsi että viime reissulla koneesta loppui ruoka mennen tullen. Tuota Norwegiania onkin nyt mainostettu, pitääpä googlailla.