lauantai 9. huhtikuuta 2011

Pöytä koreaksi

Ehkä parasta kaupungissa on ruoka. Korealainen, nepalilainen, intialainen, venäläinen, välimerellinen. Suurinta kaupunkiluksusta on käydä syömässä hyvin. Ei hienosti mutta hyvin, hyvää. Jotain sellaista, joka ruokkii kehon lisäksi mieltä. Pysäyttäviä makuja.

Ruoka on toki hyvää maallakin, parempaakin usein. Mutta siellä se täytyy osata itse tehdä ja laittaa hyvin. Minä en aina osaa.

Tänään syötiin korealaista bibimbappia. Ai että se on hyvää. Vaikka tekisin penttilinkolat ja erakoituisin kokonaan maalle murjottamaan (mikä on käynyt mielessä tänäänkin), junailisin itseni aina välillä kaupunkiin syömään bibimbappia.

Tämän kyltin bongasin viime kesänä Tukholmassa.

10 kommenttia:

vaarihiiri@gmail.com kirjoitti...

Ruoka aina hyvää, ainakin jos on kiljuva nälkä :) Hyvää, nautinnollista viikonloppua teille sinne meijerille. Mulla menee viikonloppu töissä, yövuoroissa. Mutta yritän nauttia (ainahan voi mielikuvitella olevansa vaikkapas lomalla kun ei aina saa olla kotona), yritän tehdä täällä sellaisia asioita joita kotona en malta. Ja aina voi pöydän koreaksi (ainakin jollain tasolla), töissäkin :)))

Pellon pientareella kirjoitti...

Totta, etnisiä ruokaravintoloita minäkin kaipaan. Mutta täällä maalla aurinko paistaa, tie on mössönä, kettu juoksi pellolla eikä murjoteta! ;) Mitä nyt vähän vaahdotaan valmistajan support-palstalla työjuttuja...

Heikki Lappalainen kirjoitti...

Löysin verkosta, Stumblerista, kivan sivuston ja minun TÄYTYY laittaa siitä linkki Sinulle. http://smallspaceliving.blogspot.com/ Tämä toi välittömästi mieleen Sinun blogisi hienot kuvat ja kivan tunnelman. Tällaista "pientä tilaa" et tietenkään tarvitse, kai siellä meijerissä on tilaa enemmän kuin tarpeeksi. En löytänyt blogistasi suoraa sähkköposti-linkkiä. Tämän kommentin voi poistaa. Terveisin ja hymyjä Heikiltä.

tuike kirjoitti...

Maalle murjottamaan :-) No joo, minäkin kaipaan välillä kaupunkiin, kivoihin ruokapaikkoihin, näyttelyihin ja elokuviin. Kirjakauppoihin, vaikka netistä saa tänne maallekin, mitä haluaa, mutta silti. Täältä on vaan niin helkkarin pitkä matka, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä harvemmin lähden Hkiin. Asua maalla hyvien kulkuyhteyksien päässä on ihan luksusta!

Mutta kyllä täällä maalla silti on mukavaa!

Downshifter Molly kirjoitti...

Ihanaa! Yritän sitkeästi omassa keittiössäni saada aikaan autenttisia etnisiä makuja, juuri tänään epäonnistuin viimeksi ;) Taidan minäkin lähteä ravintolaan.

milla kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
milla kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
milla kirjoitti...

Poistin kommentit, koska taisin vastata niin sanotusti aiheen vierestä! Minä en ole oikein koskaan osannut syödä ulkona.. se on kivaa, mutta nautin enemmän syömisestä kotona :) Uusi juttu minulle tämä Bibimbad! Testattava joskus!

Lumikko kirjoitti...

vaarihiiri, viikonloppu ei ollut ihan niin hyvä ja nautinnollinen kuin olisin toivonut (ks. uusin postaus)... Mielikuvittelu on kyllä hyvä taito olla olemassa!

Pellon pientareella, onneksi aurinko tuo iloa elämään. Mainio se näkemäsi kettu, joka sanoi "Pyh" :)

Heikki, kiitos linkistä! Jätän sen ilman muuta paikoilleen, siitähän voi olla iloa muillekin. Ja pienissä tiloissa täälläkin asutaan; talo on iso mutta asunto pieni.

Lumikko kirjoitti...

tuike, tuon uusimman postaukseni valossa maalla asuminen hyvien kulkuyhteyksien päässä ei ole pelkkää luksusta... Mutta joo, tiedän mitä tarkoitat ja onhan se niin.

Nyt en aio liikahtaa täältä maalta minnekään vähään aikaan!

Downshifter Molly, ehkä harjoitus tekee mestarin :) Välillä on kyllä ihanaa saada hyvää ravintolaruokaa.

milla, minä söin ravintoloissa liikaakin silloin kun olin vielä 9-17-töissä; työporukalla käytiin yleensä ulkona lounaalla. Silloin sain yliannostuksen ravintolaruokaa, siitä meni maku ja vyötärölläkin se näkyi. Nyt kun (hyvä) ravintolaruoka on taas sellaista harvinaisempaa herkkua, nautin suunnattomasti!