keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Detaljer hemma

Huomasin joskus viime vuoden lopulla kirjaston Sköna hem-lehdestä pienen jutun Annika Huettin ja Ulf Huett Nilssonin kirjasta Detaljer hemma. Kiinnostuin ja kävin selailemassa kirjaa verkkokaupassa, ihastuin ja tilasin. Jostain syystä olen unohtanut intoilla siitä täällä blogissa.

Kerrankin sisustuskirja, jossa on tavallisten ihmisten tavallisia -mutta kivoja- koteja! Kodit näyttävät asutuilta ja niitä on sisustettu pikemminkin rakkaudella kuin rahalla. Kaikkia koteja ei ole edes varsinaisesti sisustettu, ne ovat vain muotoutuneet mukavannäköisiksi, niin kuin kivoilla kodeilla usein on tapana.

Retron ystävälle kirja on todellinen runsaudensarvi, sympaattisilla yksityiskohdilla lastattu. Siinä on paljon samaa kuin japanilaisen Paumesin ihanissa pikku kirjasissa (joita hyllyssäni on myös muutamia), mutta ruotsalaisten teoksessa on ehkä enemmän rosoa, epäjärjestystä ja nukkavierua.

Kuvissa ei näy oikeastaan mitään kallista. Sen sijaan ne pursuilevat kodikasta tunnelmaa, kekseliäisyyttä, värejä ja vanhoja esineitä. Tavaroita, joista on välitetty

P.S. Vielä ehtii osallistua arvontaan!

16 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Söpöjä ja ihania juttuja! Minä olen vähän kyllästynyt, kun kaikissa sisustuslehdissä on joko yltiöromanttisia läpeensä valkoisia koteja tai sitten vastaavasti ultipelkistettyjä mustaa/metallia/valkoista sisältäviä huusholleja. Missä on leikkimielisyys, yllättävyys ja hauskuus? Selvästi osin ainakin tässä kirjassa. Kiitos, virkistyin postauksestasi.

Katja kirjoitti...

Kodikasta ja värikästä. Hyvä kontrasti harmaalle päivälle. Tykkään etenkin tuosta turkoosi kirjoituspöytä -kuvasta. Kiitos! Minä olen viime päivinä selannut Annie Sloanin Sisustajan värikirjaa. Siellä on herkullisia värejä ja tiloja.

Clarissa kirjoitti...

Kävin selaamassa. Oli niin tutun ja kodikkaan tuntuisia kuvia tällaiselle kuin minä, koska olen sellainen, joka ei heitä mitään pois. Hyvä, että intoilit ja annoit vinkin, tuo kirja pitää nähtävästi tilata. Luulen, että se vitivalkoinen sisustustyyli alkaa vähitellen olla jo historiaa, nyt kaivataan värejä. Näkihän jo tästäkin, miten piristävä vaikutus niillä meihin on.

Hippokampustaja kirjoitti...

Vilka vackra detaljer! Vill också ha denna boken...

Sirkka kirjoitti...

En ole katsonut itse kirjaa, mutta kuvauksesi perusteella virkistävää luettavaa.

Liiolii kirjoitti...

Minulla on tuo kirja, tykkään kovasti sen kotien värikkyydestä.

Maria kirjoitti...

Tykkään tykkään:D

sanna kirjoitti...

Ihania kuvia! Musta kiva kattella ja nähdä koteja, joita ei oo laitettu "kertarysäyksellä" uudeks ja valmiiks.

Minna kirjoitti...

Nykyään on sisustuslehdet ja -kirjat täynnä kalliisti laitettuja koteja, kyllästyttää todellakin. Kun ei pidä kiirettä, löytää omanlaisia sisustusjuttuja edukkaasti ja mielikuvitus kasvaa kasvamistaan. Nytkin askartelen ikkuna- ja puutarhakoristeita ajopuista, joita keräsin viime kesänä. Kauan ne odottivat nurkassa ennenkuin keksin niistä jotain. Kirja vaikuttaa mahtavalta!

milla kirjoitti...

Kaikkea pientä, pieniä yksityiskohtia. Ihana :)


ps. Olin viime yönä meijerillä (joka oli puutalo ja rempseät naapurit) kylässä :D Siellä oli kamalasti ruokaa, aivan kuin kaikki tavarat olisivat olleet ruokaa. Olikohan minulla kenties nälkä yöllä.. :D

anja kirjoitti...

Tuo turkoosi pöytä on siis niin magee. Ihana. Sopis varmaan minunkin tilpehöörihuusholliini. Saan näppylöitä pelkistetyn musta/valkea/kromi -huushollien esittelyistä. Koti pitää olla asujansa näköinen. Minun mielestäni, ainakin mitä omaani peilaan. Tosin joskus olis hyvä katsoa ulkopuolisen silminkin, voispahan hämmästyä! Ihania kuvia postasit.

Lumikko kirjoitti...

Lumiomenan Katja, ihan samat kyllästyksen kohteet mullakin :) Onneksi tarjolla on kirjoja (ja joskus lehtiäkin) myös meille vähän maksimalistisemman/värikkäämmän/kotikutoisemman maun omaaville.

Vuoroveden Katja, Sloanin kirjaa en tunnekaan, pitää katsoa josko kirjastosta löytyisi.

Clarissa, minussakin on hamsterin vikaa. Siinä on paljon hyviä puolia, voi mm. "shoppailla" omissa kaapeissaan ja kätköissään :)

Hippokampustaja, boken är inte så dyr heller, 21,95€ :)

Sirkka, juu tuolla verkkokaupan "koelue"-kohdassa pääsee selaamaan aika kattavasti. Olen tosi mielissäni näistä kirjojen virtuaalisista selailumahdollisuuksista, ei tule ostettua sikaa säkissä :)

Liiolii, harvoin nykyään _välttämättä_ haluan jonkun kirjan omaksi, mutta tämä oli sellainen...

Maria, :D

sanna, niin minustakin, sekä livenä että kirjojen/lehtien sivuilta. Esim. valmiiksi sisustetut asuntomessutalot ovat niin hengettömiä, ettei kiinnosta yhtään.

Lumikko kirjoitti...

Minna, kirjojen ja lehtien kodit ovat kyllä usein niin isolla rahalla laitettuja, ettei niistä oikein vinkkejä omiin sisusteluihin saa... Onneksi on poikkeuksiakin.

milla, hihii, ihanko täällä meidän meijerillä..? Onhan täällä aikoinaan juustoa valmistettu, ja varmaan jotain muutakin :)

anja, kromi = yök! Turkoosi pöytä on kyllä ihana.

milla kirjoitti...

Juu-u! Siellä teidän meijerillä olevinaan olin :) Ulkona toimi vahtikoirana jonkunlainen vintti- tai ajokoira, joka roikotteli jäniksen raatoa mukanaan. Olipa omituinen uni.

Sivustaseuraaja kirjoitti...

Monet kiitokset hyvästä kirjavinkistä (Detaljer Hemma). Tilasin sen heti! Hyvää kevättä Meijeriin.

Lumikko kirjoitti...

milla, aika hauskaa :) Kiva kun kävit kylässä, sait ilmeisesti ainakin syödäksesi ;) Meillähän on kaksikin isoa koiraa tässä talossa, toinen melkein aina tuossa pihalla. Jäniksenraatoa en ole kyllä ikinä sen hampaissa nähnyt...

Sivustaseuraaja, eipä kestä :) Toivottavasti tykkäät kirjasta!