torstai 6. tammikuuta 2011

Elämä soi korvissa, tuoksuu tuulessa

Radio Suomen Kaikkien aikojen suomalainen rock-klassikko on nyt valittu ja myös meillä on voittaja! Listanne ovat inspiroineet ainakin minut kaivamaan vanhoja levyjä esiin kätköistään, muistelemaan ja löytöretkeilemään Spotifyssa ja Youtubessa. Kiitos ihan jokaiselle.

Sitten äänestystuloksiin. Kelpuutin mukaan pisteiden laskentaan kaikki listauksissa erikseen mainitut kappaleet, en kuitenkaan omia Top Kympin ulkopuolisia mainintojani enkä teidän mainitsemianne mutta selkeästi listojenne ulkopuolelle jättämiänne kappaleita.

Säästäkäämme voittaja viimeiseksi ja jakakaamme kunniamaininnat, pronssit ja hopeat ensin. Kunniamaininnan ansaitsevat seuraavat kappaleet, joista jokainen sai kaksi ääntä:

Tavaramarkkinat: Kevät
CMX: Elokuun kruunu
Pelle Miljoona: Moottoritie on kuuma
Pelle Miljoona: Juokse villi lapsi
Leevi & the Leavings: Teuvo, maanteiden kuningas
Hurriganes: Get On
Hassisen kone: Rappiolla
Juliet Jonesin sydän: Helppo elämä
Dingo: Nahkatakkinen tyttö
Dingo: Autiotalo
Juice Leskinen: Musta aurinko nousee
Miljoonasade: Olkinainen
Miljoonasade: Merestä löytynyt
Kauko Röyhkä: Mieluummin vanha kuin aikuinen
PMMP: Joutsenet
PMMP: Matkalaulu
HIM: Join Me In Death
Scandinavian Music Group: Lopulta olemme kuitenkin yksin
Eppu Normaali: Murheellisten laulujen maa

Jaetulle kolmannelle sijalle ylsivät seuraavat kappaleet, kukin kolmella äänellä:

Leevi & The Leavings: Pimeä tie, mukavaa matkaa
Sielun veljet: Rakkaudesta
Kolmas nainen: Valehtelisin jos väittäisin
Sir Elwoodin hiljaiset värit: Neiti kevät
Eppu Normaali: Voi kuinka me sinua kaivataan
Eppu Normaali: Vihreän joen rannalla
Hector: Jos sä tahdot niin

Toiseksi selviytyi neljällä äänellä:

Yö: Joutsenlaulu

Ja voittajaksi peräti viidellä äänellä 
(rumpujen pärinää ja lumiaurojen kolinaa):Noitalinna huraa: Pikkuveli

Onnittelut siis Peräseinäjoen noitalinnalaisille, olette koskettaneet keskimääräistä useamman tätä blogia lukevan sydäntä! Monta hienoa listaa ja haja-ääniä saaneita helmiä löytyy tämän postauksen kommenteista.

Ai niin, sen Radio Suomen äänestyksen voitti Hurriganesin Get On, aivan kuten Hesarin äänestyksenkin joitain vuosia sitten. Kakkoseksi sijoittui Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma, kolmoseksi Yön Joutsenlaulu. Koko Top 20 on nähtävissä täällä.

Lupasin yhdelle suosikkinsa kertoneelle itse räätälöimäni kokoelma-cd:n vaivanpalkaksi. Teillä oli niin inspiroivia listoja, että päätin tehtailla saman tien kolme kokoelmaa. Arpaonni suosi seuraavia: sanna, Karenina Unska ja anonyymi, joka kommentoi 2.1. klo 15.27. Jos haluatte levyn tupsahtavan postiluukustanne, kertokaa osoitteenne ja mahdolliset toiveenne mulle sähköpostitse: meijerielamaa(at)gmail.com

4 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

On se tuo pikkuveli ihan huippu kappale. Parikymppisenä tapasin sitä soitella kitaralla ja laulella. Esitinkin joskus provinssirockissa pienelle yleisölle jossain terassilla tämän biisin, hih :)

tuike kirjoitti...

Hei vaan! Kaivoin minäkin jo levyt esille ja ajattelin osallistua tuohon kaikkien aikojen rock-kappaleen valintaan. Mutta aika kiitää...lomallakin.

Oikeastaan jätän tämän kommentin - vihdoin - vain kiittääkseni kiinnostavasta blogista. Olen vieraillut täällä säännöllisesti jo jonkin aikaa ja ihastunut kovasti. Tuntuu jotenkin reilummalta käydä täällä, kun tiedät, että minäkin luen tätä.

onnenpäivänen kirjoitti...

Hieno blogi kyllä :) Ja kiinnostava äänestys.

Lumikko kirjoitti...

Katjusha, huippu on, ihana laulettavakin (ja varmaan myös soitettava, minä en harmi kyllä osaa soittaa mitään).

tuike, älyttömän kivasti sanottu, tuli tosi hyvä mieli. Voi kunpa useampi tekisi olemassaolonsa tiettäväksi, se on tosiaan kiva tietää, ketä siellä "toisella puolen" on, tuo mielekkyyttä tähän touhuun.

onnenpäivänen, kiitos kiitos :)